Predsednik Samostalne liberalne stranke i zamenik premijera Kosova Slobodan Petrović prisustvovao je juče Molitvenom doručku, koji je u Vašingtonu organizovao predsednik Barak Obama. Petrović se tom prilikom susreo s državnim sekretarom SAD Džonom Kerijem, koji je podržao procese na Kosovu i proces normalizacije odnosa u regionu na putu ka EU, saopštila je SLS.


„U razgovorima koje sam u Vašingtonu imao sa državnim sekretarom SAD i uvaženim kongresmenima i senatorima iskazano je veliko interesovanje za sve ono što radimo na Kosovu, kao i puna podrška procesu dijaloga Prištine i Beograda koji se vodi u Briselu. Američka administracija pruža veliku pomoć za razvoj Kosova i srpske zajednice koja tamo živi“, izjavio je Petrović posle Molitvenog doručka.

Petrović je istakao da je ohrabren podrškom na koju je naišao kod sagovornika u Vašingtonu, te da izuzetno ceni podršku prijatelja iz SAD. Boravak u Americi predsednik SLS je iskoristio i za niz sastanaka s kongresmenima i senatorima, a posetu nastavlja sastancima u Stejt departmentu, gde će, između ostalih, imati sastanak sa Džonatanom Murom, direktorom Kancelarije za Jugoistočnu Evropu Saveta za nacionalnu bezbednost SAD.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari