"Podrška SNS trenutno 51,7 odsto": Vučić objasnio zašto u naredne tri godine neće biti vanrednih parlamentarnih izbora 1Foto: Danas/A. L.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da „ne savetuje“ predstavnicima opozicije da traže vanredne parlamentarne izbore, zato što izbora neće biti u naredne tri godine, ali i zbog velike nadmoći kakvu trenutno po istraživanjima ima Srpska napredna stranka (SNS).

Vučić je za televiziju Prva rekao da SNS, „bez partnera“, prema istraživanjima trenutno ima 51,7 odsto podrške građana.

Govoreći o predstavnicima opozicije koji najavljuju proteste zbog rudarenja litijuma u zapadnoj Srbiji, Vučić je rekao da bi umesto toga trebali da zatraže prijem kod njega, a da je on otvoren za razgovore.

Na pitanje da li je imao dilemu da počne sa projektom „Beograd na vodi“, s obzirom na to da ga je podržavao mali broj ljudi, Vučić je odgovorio da će sledeće tri godine biti veoma važne.

„Nikada niko, bar u skorijem narednom periodu neće uspeti da pobedi dva puta tako ubeljivo u prvom krugu na predsedničkim izborima“, rekao je on i dodao da je to zato što su ljudi znali da „radimo stvari koje nisu uvek popularne“.

O čemu je Vučić još govorio večeras u emisiji na TV Prva, čitajte OVDE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari