Podrška Vučiću i sa Mundijala: Korisnici Tvitera tvrde da je u pitanju ekipa sa kojom je Danilo Vučić 1foto: Printscreen/Twitter

Društvenim mrežama širi se video snimak na kome se vidi grupa muškaraca ispred stadiona u Dohi sa identičnim majicama na kojima je dvoglavi orao sa grba Srbije, a na poleđini naprednjački slogan „Predaja nije opcija“ i transparentom „Živ nam bio predsedniče“.

Korisnici Tvitera komentarišu da je u pitanju grupa sa kojom je na Svetsko prvenstvo otišao Danilo Vučić, sin predsednika Aleksandra Vučića, i dele fotografiju sa stadiona na kome se vidi Danilo Vučić u istoj majici, u društvu čoveka koji takođe nosi majicu identičnu onoj koju nosi grupa ispred stadiona.

Ako je suditi po fotografija sin predsednika Srbije nalazi se na stadionu tokom utakmice Srbije i Brazila, s obzirom da se u pozadine vide navijači reprezentacije Brazila, zastave ove zemlje kao i video bim na kome je jedan igrač ove reprezentacije. Nosi majicu koju nosi grupa muškaraca snimljena ispred stadiona, a istu majicu nosi i jedan muškarac u čijem se društvu nalazi.

Ovaj slogan sa porukom podrške predsedniku Srbije u svom saopštenju 2019. koristila Srpska lista kada je želela da je „sramno i tužno da kvazi opozicija u Beogradu prolazne zdravstvene probleme predsednika Aleksandra Vučića tretira kao svoj politički uspeh“.

Nije ovo prvi put da odlazak na Svetsko prvenstvo Danila Vučića zaokuplja pažnju javnosti na društvenim mrežama.

U javnosti je poznata fotografija sa utakmice prošlog Svetskog prvenstva održanog u Rusiji, Srbija – Kostarika, koju je objavio istraživački portal Krik.

Na fotografiji se predsednikov sin našao u blizini osoba iz kriminogene huligansko-navijačke sredine, između ostalih i sa Borisom Karapandžićem, kasnije jednim od uhapšenih članova grupe Veljka Belivuka.

Zanimljivo je i da transparent „Živ na bio predsedniče“ koji ovi muškarci drže je istaknut i tokom košarkaške utakmice Srbije i Italije tokom Evrobasketa 11.09.2022. godine, prema pisanju pojedinih medija, koji su objavili i snimak, sa tribine u Berlinu.

Podrška Vučiću i sa Mundijala: Korisnici Tvitera tvrde da je u pitanju ekipa sa kojom je Danilo Vučić 2
foto: Printskrin, Kurir

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari