Pokret slobodna Srbija traži odlaganje izbora 1Pokret Slobodna Srbija Foto: N1

Pokret Slobodna Srbija pozvao je vlast da odloži izbore za minimum šest meseci i da obavi konsultacije sa opozicijom kako bi se našao kompromisni minimum iza kojeg bi mogle da stanu sve ozbiljne političke opcije u zemlji.

Kako se navodi u saopštenju tog pokreta, prvi korak trebalo bi da bude otvaranje javnog medijskog servisa za stavove opozicionih stranaka.

„U ovom trenutku svako inaćenje vlasti i tvrdoglavo insistiranje na sprovođenju agende vladajuće političke partije po svaku cenu, može doneti nesagledive političke, ekonomske i socijalne potrese u zemlji.

Pokret Slobodna Srbija bojkotovaće izbore koji su najavljeni za 21. jun, a izrazili su nadu da će svi važni opozicioni činioci ostati na stanovištu da ne postoje uslovi za održavanje izbora, jer su dodatno pogoršani zbog epidemije virusa korona.

„Jasan je cilj vlasti. Zbrzati izbore dok ne dođe na naplatu nezadovoljstvo grđana, medicinskih radnika, poljoprivrednika, lošim vođstom i improvizacijama tokom trajanja epidemije. Takođe, preduprediti nezadovoljstvo građana Srbije zbog galopirajuće ekonomske krize koja nas oćekuje“, ocenili su iz tog pokreta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari