Pokret slobodnih građana Subotice: Da li se čeka da neko od naših građana nastrada da bi se shvatilo da nam je bezbednost ugrožena? 1Foto: J. Patarčić/Danas

“Da li zaista čekate da neko od naših sugrađana nastrada da biste konačno shvatili da je naša bezbednost ugrožena”, upitao je Pokret slobodnih građana (PSG) Subotice gradsku vlast, povodom pucnjave koja se juče dogodila na parkingu jednog megamarketa u tom gradu, a u kojoj je ranjen jedan migrant.

Kako su saopštili, od pucnjave po šumama, koja je sada već postala “normalna” jer su građani usled izostanka adekvatne reakcije nadležnih organa primorani da na to tako gledaju, došlo je do pucnjave u širem centru grada.

“Da li će na tome da stane, iako zapravo do toga nikada nije smelo ni da dođe ili ipak čekamo da se okršaji vode u strogom centru grada, jer će možda tek tada nadležni reagovati”, upitao je PSG.

Iz ove stranke upitali su gradsku vlast da li će svakom građaninu i građanki obezbediti lično obezbeđenje kako bi ih zaštitilo kada se budu kretali preko i u krugu pasarele jer, kako su naveli, očigledno problem sa migrantima, čija je koncentracija u tom krugu velika, ne planiraju da reše.

“Za nekoliko dana jedna od naših članica ima ispit na Ekonomskom fakultetu, mogućnost da stigne živa na taj ispit jednaka je mogućnosti da se sa istog više nikada ne vrati, jer će možda igrom slučaja migranti baš taj dan odlučiti da se obračunavaju sa oružjem koje je, iz nepoznatog razloga, u njihovom posedu. Ko može da garantuje da će bezbedno otići i vratiti se? Ko može da garantuje bezbednost našim sugrađankama i sugrađanima koji tuda već odavno svakodnevno cirkulišu”, pitaju se u PSG-u.

Dodaju da je migrantima međusobno obračunavanje, kako su ocenili,“igra u kojoj ne biraju ko će da strada niti koliki će broj nastradalih da bude”, a u kojoj je ugrožena bezbednost građana i u kojoj izostaje reakcija nadležnih organa.

“Da li će naša realnost biti to da, kada izlazimo iz kuće, više ne proveravamo da li smo ugasili peglu, zaključali vrata i poneli sve što nam je potrebno, već proveravamo da li smo stavili pancir i druga sredstva za sopstvenu zaštitu? Ne bismo želeli da bude, ali s obzirom na odsustvo reakcije nadležnih organa, ta budućnost nam stiže brže i od metka”, zaključuju u PSG-u.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari