Pokret slobodnih građana: Za uništavanje Subotice se ne dobija zvanje počasnog građanina, za to se odgovara 1Foto: Natalija Jakovljević/Danas

“Za uništavanje Subotice i svega dobrog u njoj se ne dobija zvanje počasnog građanina, za ove stvari se odgovara”, saopštili su iz Pokreta slobodnih građana (PSG) Subotice, povodom odluke Skupštine grada da najviše gradsko zvanje dodeli predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Kako su naveli, u diskusiji su predstavnici vladajuće koalicije, odbornici Srpske napredne stranke i Saveza vojvođanskih Mađara, isticali značajan doprinos Aleksandra Vučića miru i stabilnosti, ekonomskom razvoju, velikim infrastrukturnim investicijama u Subotici i odličnim srpsko-mađarskim odnosima.

“S tim u vezi mi bismo da pitamo gde su mir, stabilnost a i bezbednost u školama i obdaništima? Gde je mir u sve učestalijim pucanjima u pograničnom pojasu? O kojim infrastrukturnim investicijama je reč? Ovim, zbog kojih nam je grad raskopan i podeljen na dva dela i ko zna koliko će još tako da stoji? Investicije koje započnemo sami pa ipak prepustimo drugima da nam ih završavaju i nikada i ne završe? Ekonomski razvoj zbog kojih je naš grad napustilo 20.000 stanovnika tokom mandata ove vlasti”, upitali su iz PSG-a.

Iz ove stranke smatraju i da su ovim činom obesmisleni dosadašnji i budući dobitnici zvanja Počasni građanin, “jer su to bili pošteni ljudi dostojni tog zvanja”.

Podsećaju da se zvanje Počasni građanin Subotice dodeljuje za istaknuto i trajno životno delo u oblasti nauke, privrede, umetnosti i obrazovanja i vaspitanja, kao i za rezultate postignute u javnom životu i razvoju kulturnog stvaralaštva fizičkim licima, koja su svojim delima i činjenjima doprinela podizanju ugleda grada u zemlji i inostranstvu.

“Aleksandar Vučić je doprineo da Subotica postane leglo kriminalnih radnji, da nestručan kadar bude na pozicijama sa velikom odgovornošću, korupciji u svim segmentima, da se iz našeg grada iseli 20.000 stanovnika koji su nečiji brat, sestra, majka, ćerka, otac, sin”, zaključili su iz PSG-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na ovom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari