Pokret za obnovu Kosova i Metohije se izjasnio o protestima protiv litijuma 1foto (BETAPHOTO/MEDIJA CENTAR BEOGRAD)

Pokret za odbranu Kosova i Metohije podržao je proteste protiv iskopavanja litijuma u Jadru, ocenivši da posle odricanja režima od Kosova i Metohije sledi rasprodaja teritorija centralne Srbije.

Oni su ponovili poziv koji su predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uputili u septembru 2022. godine da se zbog gaženja Ustava Srbije, rasparčavanja države, rasprodaje zemlje strancima i ugrožavanja prava na život srpskog naroda ne samo na Kosovu i Metohiji, nego i u centralnoj Srbiji, povuče sa vlasti.

„Rasprodaja Srbije mora da bude zaustavljena“, poručeno je u saopštenju.

Kako se navodi na sajtu ovog udruženja Pokret za obnovu Kosova i Metohije osnovan je juna 2020. godine, u manastiru Svetog Arhiđakona Stefana u Slancima kod Beograda sa jedinim i isključivim ciljem sprečavanja i trajnog onemogućavanja pravnog otuđenja od Srbije bilo kojeg dela južne srpske pokrajine.

Jezgro Pokreta čine, kako se navodi potpisnici Apela za odbranu Kosova i Metohije, objavljeno 6. januara 2018. Prilikom osnivanja 2020. javnosti je upućen Proglas koji je potpisalo više desetina desnih intelektualaca, javnih ličnosti i medijskih radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari