POKS: Evropska unija se raspada i ne može biti garant za Rio Tinto 1Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenjuje da su otkazivanje posete Mađarskoj predsednice Vlade EU Ursule fon der Lajen i najava najviših evropskih zvaničnika da će bojkotovati konsultacije dok Mađarska predsedava EU dokaz da su u ovoj organizaciji podele toliko nepopravljivo duboke da ona dugoročno ne može opstati.

„Ne može Evropska unija da Srbiji bude garant zaštite životne sredine od rudnika litijuma u dolini Jadra kad EU ne može za sebe da garantuje da će za deset godina postojati“, izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović, a prenosi POKS u saopštenju.

POKS: Evropska unija se raspada i ne može biti garant za Rio Tinto 2
foto FoNet Aleksandar Barda

„Nakon odlaska Velike Britanije iz EU, poraza vladajućih struktura u Nemačkoj i Francuskoj koje vode EU i strahovitog jačanja antibriselskih snaga u Italiji, Španiji, Slovačkoj i drugim zemljama sada je na red došlo i institucionalno slamanje unutar EU. Sankcije Mađarskoj koja predsedava EU i bojkotovanje Viktora Orbana jasno govore da je ta zgrada trošna i da se u njoj ne može graditi budućnost.

POKS ostaje čvrsto privržen stavu da sve ucene na evropskom putu bez razmišljanja treba odbiti i da Srbija treba da ima najbolje moguće dobrosusedske odnose sa EU“, ističe Mihailović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari