POKS: Nema nikakve dileme da je vlast rešila da žrtvuje Srbiju za interese Nemačke 1

Pokret obnove Kraljevine Srbije upozorio je danas da je Studija tima naučnika sa Tehnološko-metalurškog fakulteta u saradnji sa dvoje istraživača iz Nacionalne laboratorije zvanično i naučno dokazala da su probna iskopavanja Rio Tinta dovela do drastičnog zagađenja lokalnog zemljišta i voda Jadra i Save kombinacijom litijuma, bora i arsena.

Nema nikakve dileme da je vlast rešila da žrtvuje Srbiju za interese Nemačke, ocenio je predsednik POKS Vojislav Mihailović, navodeći da se to na srpskom jeziku zove „izdaja“.

„Ispitivanjima je dokazano i u Studiji navedeno da su nizvodno od bušotina Rio Tinta koncentracije arsena devet puta veće, bora 17 puta, a litijuma 2,7 puta veće i to na dva mesta u uzorcima vode iz Jadra koja se uliva u Savu“, naglasio je Mihailović.

Prema njegovim rečima, ugrožavanje Save, Dunava i Morave je pitanje koje se tiče cele Srbije i cela Srbija ima pravo i obavezu da 10. avgusta dođe u Beograd na protest ekoloških organizacija i zaustavi pretvaranje Srbije u „Dolinu smrti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari