POKS: Obnova Srbije a ne spomenik Miloševiću

Ostavite komentar


  1. za tu“Ikonu tragicnog vremena“ za tog jadnika bile su dovoljne samo pistaljke i serpe,Bojim se da za eventualno nekog Ibija nece biti dovoljni mnogo veci rekviziti…Zato je REPUBLIKA zakon!

  2. POKS me jako prijatno iznenađuje svojim stavovima, idejama koje sprovodi i pitanjima koje postavlja. Iako obnova monarhije nije opcija za koju bih ikada glasao, čini mi se da trenutno u celokupnoj opoziciji jedino POKS vodi zdravorazumsku politiku, utemeljenu na zrelim stavovima i stvarnim potrebama građana. Patološka mržnja prema Vučiću, čini se, donosi samo neželjeni efekat. Na kraju krajeva, mrzeti nije zdravo, ali ne mogu protiv sebe i svojih principa, pa dozvoljavam da sopstvenu mržnju prema trenutnoj vlasti izražavam na ironičan način. Smeh je lek. Nažalost, sve ga je manje.

  3. У условима када финансијски кругови имају стварну власт, мање је важно да ли је домаћин република или краљевина. О споменицима…Не схвата се важност историјске дистанце, бар неколико деценија је потребно да би се нечије речи и још више дела/недела проценила. Политичари би морали да троше своје мандате и новац пореских обвезника на креативнији и економски целисходнији начин.

  4. Plasi cinjenica da Srbija polako ali sigurno pocinje da lici na Srbiju devedesetih i to je razlog zasto mladi posle zavrsetka srednje skole i fakulteta odlaze u neku od zapadnih zemalja gle cuda niko u Rusiju u potrazi za boljim i bezbednijim zivotom.Na sceni je narodna izreka “Vuk dlaku menja a cud nikada“ sto se na zalost odnosi na kompletniu garnituru koja danas po mom misljenju pogresno vodi drzavu Srbiju.Umesto da Srbiju vode u bolju buducnost oni je svesno vracaju u proslost koje se nasi roditelji nerado secaju i namecu teme kao sto je spomenik Slobodanu Milosevicu koji spomenik ne zasluzuje, posto je svojom pogresnom politikom unistio Srbiju.Oni su materijalno obezbedili svoje bliznje i daljnje rodjake i kao da im nije stalo da Srbiju vode u bolju buducnost i da vise povedu brigu o nama koji veoma lose zivimo,mozda najlosije od svih zemalja u regionu a ne da namecu teme devedesetih godina kojih se mnogi nerado secaju.Svesni smo da su na bitnim funkcijama mnogi koji su te funkcije dobili dogovorom partija koje su formirale vladu i kojima sposobnosti nisu bile bitne nego partiska pripadnost a mladi obrazovani ljudi koji ne pripadaju ni jednoj partiji jer ne zele odlaze iz zemlje iako bi mnoge funkcije daleko uspesnije obavljali od partiskih kadrova.

    1. Rusija je druga u Evropi po prilivu migranata pa je Vasa konstatacija da niko tamo ne ide prilicno proizvoljna. Vi to mozete da potvrdite nekim cinjenicama ili da Vam verujemo „na rec“? Iseljavanje mladih iz Hrvatske je u najmanju ruku podjenako katastrofalno kao u Srbiji. Valjda se i oni vracaju u devedesete? Neke Balticke zemlje su izgubile i do trecine stanovnistva zbog iseljavanja na „zapad“ pa se i oni izgleda vracaju u devedesete po Vasoj filozofiji. Mozda masovno iseljavanja iz zemalja istocne Evrope bas i nema neke veze sa devedesetim? Ili su mozda i Poljaci imali svoje „devedesete“? Ili je mozda masovni prijem tih zemalja u EU omogucio priliv jeftine radne (i cesto dobro kvalifikovane) snage u „staru“ Evropu?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.