POKS o ukidanju platnog prometa na Kosovu: Posledica pogrešne politike Vlade Srbije 1foto FoNet Zoran Mrđa

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) ocenio je danas da je najavljeno ukidanje dinara i platnog prometa između Srbije i Кosova i Metohije posledica pogrešne politike Vlade Srbije koja „godinama čini ustupke prema zapadu i albanskim secesionistima i nema crvene linije“.

„Odluka tzv. Centralne banke Кosova da zabrani plaćanje srpskim dinarom doneta je krajem decembra sa primenom od 1. februara, a Vlada Srbije je to znala i sakrila od naše javnosti kojoj je u tom momentu predstavila priznavanje međunarodnih RКS tablica kao jedini ustupak albanskim secesionistima“, ukazao je u saopštenju predsednik POKS-a Vojislav Mihailović.

On je ocenio da je pogrešna bila odluka o prihvatanju tablica sama po sebi, a naročito kada se znalo da sledi odluka o ukidanju platnog prometa sa Srbijom.

„Blokada ulaska srpske robe je i dalje na snazi na Кosovu i Metohiji i ne treba očekivati od EU da učini bilo šta kada u februaru bude ugrožena isplata penzija i plata zaposlenima u školstvu i zdravstvu na Кosovu i Metohiji, baš kao što ništa nije učinila da ukine blokadu srpske robe. Jasno je da za ovu vlast ne postoje crvene linije u ponižavanju Srbije“, naveo je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari