POKS: Ponovljeni izbori prilika da monarhisti uđu u skupštinu posle 75 godina

Ostavite komentar


  1. pa obeca vam je predsednik, nema brige…samo kazete koliko vam glasova treba inime nikakav problem…a cim ti najavljujes, znaci da je pai dogovor…jos jedna Vuciceva kombi stranka za privid demokratije

  2. Postoji opravdana sumnja da je zbog tih tobožih „monarhista“ Vučić smanjio cenzus na 3 odsto. Očigledno od njih očekuje, u nedostatku boljeg kandidata jer je Aca Karađorđević obična karikatura od „prestolonaslednika“ , da ga monarhisti predlože za naslednog kralja Srbije. Koje radosti za srpski narod! Tim potezom, koji bi, u to sam siguran, prihvatio i naš pro-esenesovski patrijarh a pogotovo Vučićevi poslanici u Parlamentu, dobili bi smo novu dinastiju bosansko-neki tvrde delimično i šiptarskog kao i srpskog porekla! A koje veroispovesti? Pa i tu je po kazivanju nekih medija sve izmešano!
    Divota jedna. Možda bi ta činjenica ujedinila bar deo nekadašnje Jugoslavije. Kralj Aleksandar – ne znam koji će biti po redu, i prestolonaslednik Danilo Vučić. Pošto je u Marselju upucani kralj Aleksandar bio diktator (sećate se one tzv 6-to januarske diktature!) i ovome bi bilo veoma lako da svoju današnju diktaturu usavrši i ojača. Ura, ura, ura -naravno kada bi smo se zezali!

  3. Da li će princ držati predizborni govor na čistom srpskom jeziku. Da li će prisutnim Srbima trebati prevodilac sa njegovog srpskog na naš srpski.

  4. Kako pobogu 75 godina? Zar nije SPO bio za monarhiju? Alo Draškoviću, javi se!

    1. Verovali ili ne, pored SPO i DS je bila monarhistička stranka pa DSS, i od SPO-a izdvojene frakcije. Vuk Drašković je otvoreno rekao da i Karađorđević trebaju malo da se pomuče, odnosno politički angažuju u agitovanju kod kraljevina EU pogotovo kod kume kraljice Elizabete u afirmisanju srpskih interesa i privlačenja stranih investicija ali se kraljevska porodica orjentisala isključivo na Povraćaj svoje imovine. Čak i tu su trebali da idu zajedno sa državom Srbijom u povraćaju, Briona, Boginja, Brda kod Kranja, Kraljičine Plaže, zamka na Skadarskom Jezeru, kao i relikvija i dragocenosti poput krune Svetog Kralja Stefana Dečanskog i desne ruke svetog Jovana Krstitelja , ikona Majke Božje Filerimske kao i deo časnog krsta na kojem je razapet Isus Hrist, ličnog poklona Romanova svom bliskom rođaku Aleksandru Karađorđeviću u znak zahvalnosti zbog prihvatanja na desetine hiljada Belogardejaca, ruskih plemića i elite (nažalost, mnogo njih i njihovih potomaka nije mogao da izbegne novi pokolj koji su učinili jugoslovenski komunisti u Gorenjskoj Dolini, Zidanom Mostu i Blajburgu) koji su svojim bogatstvom i intelektom dali veliki doprinos pre svega Srbiji.
      Uostalom, zašto da ne monarhija bi bila idealan okvir za jednu novu kraljevinu Srba, Crnogoraca, Hrvata, Makedonaca i Slovenaca.

  5. Oni vise i ne kriju da im gospodar daje priliku da udju u skupstinu!Malo mu 3 stranke hoce jos ne bi li pokazao „demokratiju“.

    1. Srbija je, po Ustavu, Republika. Oni koji hoće da obnove kraljevinu rade protiv Ustava Republike Srbije a za to sledi robija.

      1. Prostom većinom se može izmeniti državno uređenje, ukinuti republika i uvesti parlamentarne monarhija. To može sada komotno da uradi Vučić da ukine funkciju predsedika, sebe postavi za predsednika vlade i kruniše kralja prvo u Beogradu a kasnije u eksterotijalnoj pećkoj patrijaršiji.

        1. Lupaš po drugi put u istoj temi.
          Razmisli i shvati da je ta „kraljevska“ porodica samo potomak kukavica koji su bežali i čekali da neko drugi nešto za njih uradi, a taj“prestolonaslednik“ je običan petokolonaš koji više voli svoju kumu Elizabetu nego celu Srbiju.

  6. Poks je stranka Andreja Vucica, kakvi crni Monarhisti, svi znaju ko im je sponzor i ko je kontrolise, šta se ovi foliraju, ova stranka nema ceze sa monarhijom niti sa bilo čim osim sa batom Andrejem a SNS im je takođe skupio potpise kako bi izašli na ove izbore

  7. Ajd’ ranije, kad su masonerije Francuske i Engleske pravile Jugoslavije zarad sopstvenih interesa, ali koja bi sada bila pozadinska snaga takvog uređenja (sem folklornih i tragikomičnih momenata)?

  8. I verujte da ću glasati za njih da budemo opet monarhija. Bivši komunisti će reći “ Kralj ne zna ni srpski“ a oni sami? Pola Srbije ne zna rođeni jezik, padeže, pravilan izgovor, pravopis, a kao ne zna neko ko je bio prognan 50 godina. Naši odu u US ili Nemačku 10 godina i ne znaju Srpski bolje od Arapina za 4 godine studija u Srbiji. Taj što “ ne zna Srpski ili neko iz porodice ko zna ili neko od više srpskih dinastija biće uvek bolji od naših domaćih predsednika željnih vlasti do nivoa diktature ( živi primer danas).

    1. Dedo, tebe je izgleda već zveknuo onaj prokleti Nemac Alchajmer pa svašta lupetaš. Kakva kraljevina, kakva monarhija- ko da‚ bude kralj? Aleksandar Vučić ili bi on ustupio srpski presto svom „malom bati“ Andreju? Uzgred rečeno, presto ne postoji od 1941 kada je mlađani kralj Petar drugi „junački“ pred Nemcima zbrisao iz Beograda dok su mladi srpski regruti, nimalo starijio od „kralja“ -ginuli zajedno sa starijom vojskom da zaustave Nemce kako bi Pater drugi uspeo da pobegne i uzgred ponese srpsko zlato ukrađeno iz državnih trezora!
      Saberi se malo, dedo, i ne lupetaj gluposti.

  9. Ovi nam nude izbor između magraca koji nas jaše ili oni bi kao zmija da nas ujede!

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Miloš Timotijević, glumac

Čitajte Danas, mislite svojom glavom.