POKS: Potreban zakon o proveri psiho-fizičkih sposobnosti državnih funkcionera 1Foto: Facebook profil Vladimira Đorđevića

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da će predložiti zakon u Skupštini Srbije, po kome bi bile obavezne godišnje provere psiho-fizičkih sposobnosti najviših državnih funkcionera, predsednika, premijera i predsednika skupštine.

„Nakon izjave predsednika da će do 2027. godine nad Beogradom leteti taksi automobili, prvi u Evropi i svetu, došli smo na ideju da predložimo ovaj zakon kao obavezu da se svi najviši državni funkcioneri podvrgnu redovnom godišnjem pregledu psihofizičkih sposobnosti“, izjavio je potpredsednim POKS i narodni poslanik Vladimir Đorđević.

Po Đorđevićevim rečima, taj zakon ne bi se odnosio samo na sadašnje funkcionere, nego i na sve buduće kao preduslov za njihov izbor.

„Najava letećih automobila u Beogradu, uznemirila je javnost i otvorila diskusiju da bi to moglo rešiti i problem parkiranja u glavnom gradu, naročito na objektima gde su ravni krovovi“, rekao je Đorđević.

Ironično je nastavio da bi to bi značilo „da bi metro koji funkcioniše u Beogradu već godinama, jer je isto ovako predsednik obećao njegov završetak i otvaranje za 2022. godinu trebalo zatvoriti, jer sa letećim automobilima nema više potrebe za njegovim radom“.

„Od predsednikovih obećanja, izmišljotina i praznih priča koje se brzo zaborave, svima je jasno da je jedino moguće da automobili lete u vazduh zbog sve veće stope kriminala u našoj prestonici“, dodao je Đorđević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari