POKS: U Novom Sadu skoro 46.000 birača više nego punoletnih stanovnika 1foto (BETAPHOTO/DRAGAN KARADAREVIĆ)

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da je u Novom Sadu upisano skoro 46.000 birača više nego što taj grad ima punoletnih stanovnika po popisu iz 2022. godine.

Iz POKS-a su naveli da po javno dostupnim rezultatima tog popisa, na teritoriji grada Novog Sada sa svim prigradskim naseljima živi 291.339 punoletnih građana, uključujući i maloletne 368.958, a da prema zaključku Republičke izborne komisije iz novembra prošle godine, u Novom Sadu ima 337.290 birača.

„Svakim danom se otkrivaju nove izborne prevare SNS, naročito u Beogradu i Novom Sadu, odnosno u gradovima u kojima imaju najslabiju podršku. Nikako nije moguće da u biračkom spisku Novog Sada bude upisano čak 46.000 glasača više nego što je popisom stanovnika samo godinu dana ranije utvrđeno da ima punoletnih građana“, naveo je predsednik POKS-a Vojislav Mihialović.

Ocenio je da razlika u tim brojevima ukazuje na „fantomske glasače-nomade koji su prijavljeni u Novom Sadu a u njemu niti žive, niti imaju ikakvog dodira sa njim“.

„Održavanje izbora u Novom Sadu na proleće, kao i u celoj Vojvodini i Beogradu kada se ponove, opozicija ne sme da dozvoli, sve dok se ne pročisti birački spisak i u njemu ostanu samo realni glasači koji nemaju lažno prebivalište i koji jedini i treba da odlučuju o tome u kakvom gradu žele da žive i kako da ga uređuju“, naveo je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari