POKS zatražio puštanje uhapšenih aktivista 1

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) zatražio je danas hitno puštanje na slobodu svih aktivista uhapšenih povodom protesta protiv rudarenja litijuma, kao i ukidanje „politički motivisanih optužnica za građane koji su preduzeli neophodne mere da zaustave pljačku, otimačinu, zagađenje i uništenje svoje zemlje“.

„Predajući Kosovo i Metohiju i najplodnije delove Srbije uništenju u interesu nemačke auto-industrije, Aleksandar Vučić je dobio dozvolu od čelnika Evropske unije i NATO da zavede medijsku i svaku drugu diktaturu kakva ne postoji nigde na tlu Evrope. Takva vlast kojoj je narod protivnik ne može dugo opstati“, izjavio je predsednik POKS i narodni poslanik Vojislav Mihailović, saopštila je ta stranka.

Mihailović je naveo da su narod, Srpska akademija nauka i umetnosti i svi stručnjaci od integriteta sada proglašeni od vlasti za neprijatelje države.

„Režim odavno stavlja znak jednakosti između sebe i države čekajući upravo ovakav momenat da sve neistomišljenike proglasi za neprijatelje zemlje i sa njima se obračuna uz pomoć represije. Bez obzira na njihove pendreke i zatvore, odbranićemo se. Srbija je ustala i smiriti se neće dok rudarenje litijuma ne bude zabranjeno“, poručio je Mihailović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari