Policija će nastaviti da čuva predsednika Srpske napredne stranke Tomislava Nikolića, rezultat je razgovora lidera naprednjaka s ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem.

Kako je juče saopštio MUP, Dačić i Nikolić su razgovarali u zgradi Ministarstva o dosadašnjim saznanjima policije i drugih državnih organa o ugroženoj bezbednosti lidera naprednjaka. Ministar je tom prilikom kazao da policija „veoma ozbiljno shvata pretnje o njegovoj ugroženosti i da je njen zadatak da zajedno s drugim državnim organima zaštiti Nikolića, proveri istinitost tih navoda i preduzme mere protiv onih koji u tome učestvuju“.

„Svako nipodaštavanje tih pretnji, javno licitiranje o njihovoj istinitosti i svakodnevno iznošenje različitih stvarnih, ili izmišljenih detalja ovog slučaja, ne doprinosi ni bezbednosti Tomislava Nikolića, ni poslu policije i drugih državnih organa“, navodi se u saopštenju.

Ovim bi trebalo da su okončane razmirice Nikolića i Dačića, nastale nakon objavljivanja informacija da je lider SRS Vojislav Šešelj iz haškog pritvora naložio da se organizuje atentat na njegovog nekadašnjeg zamenika. Tomislav Nikolić je prošle sedmice saopštio da, nezadovoljan nekim Dačićevim izjavama, odbija obezbeđenje policije, dok je drugi čovek SNS Aleksandar Vučić optužio ministra policije da komunicira sa Šešeljem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari