“Policija u civilu” nezakonito fotografisala lične karte na protestima

Ostavite komentar


  1. Držite audio snimanje non-stop upaljen na telefonima – od trenutka kad izadjete iz kuće i krenete na protest, do povratka u kuću.

  2. A i vi novinari uopšte ne razmišljate svojom glavom. Ako žele da vas legitimišu tražite da vidite legitimaciju i uverite se da je legitimna i ko je taj koji vas legitimiše. Sve to usput snimajte. Šta se plašite više? Kolege vam ginu po ratištima a vi na dobar dan vadite lične karte civilima. Objavite komentar i dobro razmislite o tome zašto dozvoljavate da vas gaze. Šta da radi običan narod ako se vi plašite i ne razmišljate?

  3. Pa to je ta čuvena “digitalizacija“ i e-uprava o kojoj voli da priča Premijerka. Kad vam tako slikaju ID dokument, direktno ste ubačeni u memoriju super kompjutera ne-osoba iz Orvelove 1984.

  4. Dok ne vidim jasno značku i broj na njoj, od mene neće dobiti ništa. A mogu i batine da popiju za svaki slučaj, pošto policija nema razloga da se krije a stoka koja se predstavlja kao policija ima još kako.

  5. I takvi novinari rade u Danasu!?
    Kako bi zaštitili obične građane od samovolje policije,drskosti,ili od lažnih policajaca sa nekakvim sindikalnim značkama ako niste sebe zaštitili?!

  6. E, da vam je Titova milicija, voleo bih da vidim tog junaka koji bi slikao miliciju, ili se bunio za ličnu kartu. To je bila prava milicija. Budeš kulturan i nikom ništa, budeš drzak, zna ti se odredište.

  7. E moj Ljubiša.
    Po toj logici, još je bolje i ispravnije u Severnoj Koreji.
    Problem kod nas je što vlast nije pristojna prema gradjanima. Tvoje shvatanje je da je vlast iznad tebe, da treba da se savijaš i ljubiš ih u ruke. Nije tako. Oni su tvoj servis, žive od tvog novca, ti si ih zaposlio da rade u tvom intereseu, a ne da devastiraju Srbiju, Znaš li ti koliki je danas ino dug Srbije, a koliki je bio 2012. godine ?

  8. Policajci u civilu su pokazali značku, po vašem sopstvenom priznanju; dočim novinari u civilu priznaju da nisu ni imali novinarske legitimacije da pokažu.

    I sad ispade problem što su vam slikali LK umesto da su ručno prepisali podatke?

    Pa jel’ vi ne koristite telefon na isti način? Ja ga bogami koristim baš tako.

    @ scoby – a šta misliš odakle tebi lična karta ako ne iz „superkompjutera“? Tamo je nastala tamo je i ostala, a ti u džepu nosiš samo „hard copy“…

  9. Policija zna da ne sme to da radi i to ne radi. Dakle, to nije zvanična policija već parapolicijske formacije pod kontrolom vučića i vulina koje legitimno ne postoje i njima se svaki građanin može suprotstaviti na sve načine. Ukoliko za to ima potrebe.

  10. I sad mi treba da im poverujemo kako su oni nevini i pošteni dali lične karte na uvid

  11. Da,da nezakonito.A po zakonu možeš blokirati puteve?Ma u padinjaka nek rade nešto korisno a ne da zevaju po ulici I blokiraju pošten narod.

  12. „..—Policija nema pravo da fotografiše lične karte, ..“
    Ali gradjani su im sami dali primer da zakon ne mora da se postuje.

  13. A zakonito ja stajati na kolovozu. Ajde više prvo vi pa ovi za vama. Da dodaju neki novi , mladi, pametniji, lepši pa da nam bude svima bolje. Slatka vlast , opozicija još sladja.

  14. Policija mora da pokaze br znacke ako to ne urade nedajte im licnu ako insistiraju sledi nokaut i cao

  15. Koji samo Rio Tinto? Nisu oni nas lopovi, vec SNS bagra. SNS, MARS IZ SRBIJE

  16. Ovo ne da nije u saglasju sa zakonima ove zemlje već je krivično kažnjivo. No, šta se tu može? Može, naravno da može, glasaćki listić je taj koji sve menja.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.