Policija uhapsila ženu ispred Palate Srbija: Kasnila na posao, bunila se zbog toga, stavili joj lisice, oborili je na zemlju, a onda strpali u maricu (VIDEO) 1foto wikipedia Fred Romero

Ispred Palate Srbija, gde se održava radni doručak nemačkog kancelara Olafa Šolca i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, vrlo je haotična situacija, prevoz se pušta sporadično, a građanima policija ne dozvoljava da pređu ulicu ka Palati.

Policajac je jednu građanku koja je pokušala da pređe ulicu oborio na zemlju, oduzeo joj stvari i telefon, i naposletku joj stavio lisice, odnosno priveo je i ona je odvedena sa mesta događaja u policijskom automobilu.

Traka za pešake uz Palatu ne funkcioniše.

Građanka je vrlo uzbuđeno vikala da je šetaju već sat vremena, da je pokušala na više pešačkih prelaza da pređe ulicu, i da kasni na posao.

Pitala je policajca zašto su je priveli, i kazala je da će morati da plati i kaznu.

Zapravo, njoj je rečeno da može da pređe ulicu, ali da ne može da ide trotoarom uz Palatu, već mora da ide okolo, oko zgrada.

Dok je trajala njena rasprava sa policajcem, koji ju je još jednom oborio na zemlju, čuli su se povici: „Ostavite ženu na miru, sram da vas bude“.

Pola sata posle tog incidenta situacija je ista za pešake, a saobraćaj se propušta sporadično, javlja naša reporterka i dodaje da su sada interventne jedinice smirenije.

Palati mogu da priđu samo zaposleni u njoj. Policija ne propušta ni žene sa malom decom u kolicima.

Reporterka N1 kaže da i oni koji su hteli da prisustvuju konferenciji za novinare lidera Kreni-promeni Sava Manojlovića, koja se održavala kod Palate, nisu mogli da priđu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari