Policija zaustavila učesnike Protiv diktature (VIDEO) 1Foto: Snežana Čongradin

Povodom inauguracije novog predsednika Aleksandra Vučiča ispred skupštine Srbije počele su da se okupljaju pristalice SNS, kao i građani koji dolaze da izraze nezadovoljstvo izbornim rezultatima.

10.55 – Policajci u civilu blokirali su oko sto učesnika Protiv diktature kod podzemnog prolaza na Terazijama. Ogromne kolone pristalica SNS pristižu na plato kod parlamenta.

10.30 – Učesnike Protiv diktature zaustavila je policija i nije im dozvolila da priđu Skupštini. Oni su trenutno kod Terazijske česme, nakon što su ih pomerili sa Trga Nikole Pašića. Jednog od učesnika “Protiv diktature” koji se nalazio sa reporterkom Danasa ispred samog ulaza u parlament, pripadnici policije legitimisali su, iako nije imao nikakva obeležja. Policija u civilu pokušala je da zabrani fotoreporterima da slikaju legitimisanje. Potom su ga izdvojili iz mase i tražili da mu pretraže ranac. Nakon izvršenog pretresa, Marku Dmitroviću, iz “Protiv diktature”, naređeno je da se što dalje udalji od Skupštine.

10.10 – Pristalice Aleksandra Vučića okupljaju se na platou ispred Skupštine Srbije gde će im se oko 15 do 12, petnaest minuta pre polaganja zakletve pred poslanicima, obratiti novoizabrani predsednik Aleksandar Vučić. U ovom trenutku ima ih par stotina. Oni dolaze organizovano u kolonama. Za sada nema učesnika demonstracija Protiv diktature, sedam zahteva, kao ni jednog transparenta protiv aktuelne vlasti. Na stepeništu ulaza u parlament postavljen je crveni tepih, a pripadnici garde postrojeni su okolo. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari