Zašto ni ove subote političari neće zauzeti binu protesta Srbija protiv nasilja? 1Šetnja Srbija protiv nasilja Beograd Foto: Lazar Novaković

Ni ove subote na protestu Srbija protiv nasilja među govornicima neće biti političari, takozvani tehnički organizatori demonstracija iz redova proevropske opozicije.

Radomir Lazović iz Zeleno-levog fronta nije konkretno odgovorio na pitanje Danasa zašto je to i dalje slučaj, uprkos najavama, napominjući da se on odavno zalaže da se političari pa i on sam popnu na binu i obrate građanima.

Šefovi opozicionih poslaničkih grupa koje organizuju proteste „Srbija protiv nasilja“ potpisali su u četvrtak, 21. septembra, u Skupštini Srbije „Dogovor za pobedu“.

Potpisnici su klubovi „Pravac Evropa“, „Moramo-Zajedno“, „Zeleno-levi klub“, „Narodni pokret Srbije – Ekološki ustanak – Novo lice Srbije“, Demokratska stranka.

Osim toga da još nema dogovora među organizatorima protesta o tome da političari preuzmu govornicu, Radomir Lazović kaže da su pozvali da govore sve one koji su se do sada obraćali građankama i građanima.

– Tako da ovoga puta neće političari govoriti. To se može očekivati u narednom periodu. I ranije sam govorio o tome, kada su me kolege pominjale da sam neko ko bi trebalo da se obrati učesnicima protesta – da jedva čekam, da mi to nije problem, da bih voleo, ali i da to zavisi od dogovora svih opozicionih stranaka koje organizuju proteste – kaže Radomir Lazović.

Prema njegovim rečima, trenutno među organizatorima protesta preovlađuje mišljenje da bi trebalo ukazati na probleme sa kojima se građani suočavaju, da bi se istaklo to da se traže izbori upravo zbog tih problema…

– Zato pozivamo sve one koji su do sada govorili, koji su žrtve ovog režima, koji su baš o tome pričali… Tako da će oni biti na protestu. Neko će govoriti i o ovom dogovoru – kaže Lazović.

Kako zaključuje, političari će govoriti na protestu kada se budu usaglasali da je vreme za to, odnosno da postoji konsenzus da je ovakav koncept trenutno odgovarajući.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari