Lokalni izbori u Kovinu, zakazani za nedelju, 7. april, uveliko zaokupljaju pažnju javnosti jer naprednjaci, kako tvrde pojedini analitičari, baš iz ove nevelike opštine u Banatu ciljaju vlast u celoj Vojvodini, dok je demokrate brane. To je, valjda, i razlog zbog čega su Kovin i ostalih desetak mesta ove opštine posetile gotovo sve viđenije političke ličnosti.


Za vlast će se boriti desetak stranaka i koalicija – Demokratska stranka Srbije; koalicija Demokratska stranka – Liberalno-demokratska partija – Srpski pokret obnove – „Za bolji Kovin“ dr Bojan Pajtić; Sava Krstić – Pokret za preporod – Ujedinjeni regioni Srbije; Srpska radikalna stranka – dr Vojislav Šešelj; Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor; koalicija Socijalistička partija Srbije – Jedinstvena Srbija – Socijaldemokratska partija Srbije – Ivica Dačić; dok Partija ujedinjenih penzionera Srbije, kao i pre četiri godine, i sada nastupa samostalno.

Opštinu Kovin proteklog vikenda posetili su najviši državni funkcioneri iz redova naprednjaka – njihov lider Aleksandar Vučić, potpredsednici Nebojša Stefanović, Zorana Mihajlović i Igor Mirović, kao i Maja Gojković, Miloš Vučević i Radomir Nikolić. Oni očekuju pobedu, a prema saznanjima Danasa, SNS će nakon glasanja u Kovinu još jednom zvanično zatražiti ostavku predsednika pokrajinske vlade Bojana Pajtića.

Za razliku od naprednjaka, lider DS Dragan Đilas, koji je ovih dana posetio Bavanište, smatra da se na lokalnom nivou ne treba voditi visoka državna politika. „Pre nego što glasate, obratite pažnju na ljude koji se nalaze na stranačkim listama, jer će oni, a ne njihovi lideri iz Beograda, voditi vašu opštinu naredne četiri godine“, poručio je Đilas.

Poruke za građane Kovina imali su i funkcioneri URS-a Miroslav Čučković, državni sekretar u Ministarstvu finansija i privrede Aleksandar Ljubić, ali i ministarka regionalnog razvoja i lokalne samouprave Verica Kalanović, koja je poručila da „Kovin mora da dobije svoju šansu da uredi industrijsku zonu i dovede investitore koji će zaposliti ljude“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari