Politički narativ o Kosovu i dalje je mitomanski

*POPOVIĆ: Pretnjom konfliktom, Vučić od EU dobija prećutnu dozvolu za uspostavljanje autokratskog sistema vlasti
Sagovornici Danasa o prvih godinu dana mandata predsednika Srbije

Ostavite komentar


  1. Naravno, ekonomska situacija u Srbiji je znatno poboljšana pa je Kosovo prioritet svih politiških razgovira unutar Srbije i na medjunarodnoj sceni.

    1. Bas kao i nagli porast stanovnistva Srbije i priliv ogromnog broja stranaca koji bi da zive u politickom i ekonomskom prosperitetu vuciceve ‘balkanske Svajcarske’?!?

  2. Kad je to A.Vucic, predsednik Srbije imao sastanak sa predsednikom SAD Donaldom Trampom? Sa bivsim americkim predsednikom V. Klintonom, zlocincem koji je potpisao naredjenje da se bombarduju SRBI u Bosni i Hercegovini i Srbiji, videli smo na televiziji, kako je AV gostovao u njegovoj fondaciji, gde je verovatnon doneo prilog za kampanju zloglasne H.Klinton. Javnost ne bi trebalo da se zasipa dezinformacijama, kao sto su NATO-ovci nas zatrpavali uranijumskim bombama. Od tolike kolicine LAZI ne samo da ce poludeti javnost, vec i onaj ko ih laze.

  3. Da tačnije,NATO-vski nagvintana Čongtadinova,slikamo stvarnost: 1. Vučić se nikad nije sreo sa američkim predsednikom Trampom (osim ako.se kao ‘susret’ ne računa puko protokolstno rukovanje na nekoj političkoj procesiji,u kojoj,sem : ‘Dobar dan’ nije bilo mesaa,ni ptilile,za bilo koji razgpvor,o bilo kojoj temi!). 2. Popović bukvalno laže o maltretitanju šiptssrskih umetnika iz Prištine na granici (posebno je pitanje na kojoj to ‘granici’ izmedju Srbije i ,bar po Ustavu Sfbije, srpskog Kosova i Metohije),jer si ti ‘UMETNICI’ nosili težak,prema srpskom narodu neprijateljski propagandni materijal veličanja zlikovsčkog OVK i (suštinski još,po pomenutom Ustavu) nepostojeće države Kosovo!

  4. Vucic se hvali susretima sa visokim zvanicnicima Zapada a ne rezultatima tih susreta,jer ih nema.Oni razgovaraju sa njim jer im je obecao sporazum sa AlbancimaS
    Sada ih zamajava pricama „mi smo sve ispunili,a Albanci nista“.Ili ZSO kao izgovorom za odustajanje od pregovora.Da li ste primetili da Vuciceva Srbija odbija svaki,pa i najmanji znak kosovske drzavnosti?Protivljenje uclanjenju Pristine u Interpol ili u drugim medjunarodnim organizacijama.
    Sto ga Zapad vise pritiska,Vucic se sve vise okrece Putinu,krijuci se iza njegovih ledja,aktivira Seselja koji po nalogu preti destabilizacijom Balkana.Zato,niti Vucic moze da normalizuje odnose sa Albancima i porodi obavezujuci sporazum,niti moze nesto vise od „zamrznutog konflikta“.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 16. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Nataša Miljković, TV novinarka

Danas čitam od samog početka. Pomagao mi je u emisijama koje sam radila, ali i u životu u Srbiji mi je pomagao.