Politikolog Ognjen Gogić: Sporazumi Beograda i Prištine mrtvo slovo na papiru

Ostavite komentar


  1. Instiranje Vucica na Rezuliciju 1244 puna se insitiranje na Nesti sto ne postoji. Od kada vise ne postoji FS Jugoslavija ne postoji niti rezolucija 1244. Ovi rezolucija Neki vise ne pominje. Prema tone OUN treba sto pre istu polgadizi nistavnim probebnim rezolujom.

  2. EU je to dozvolila nemo gledajuci da se ZSO ne formira 10 godina, jer je albanska klika u EU i EP predvodjenja Nemackom to dozvoljavala , a lobisti u EU i EP dalje nemilosrdno lobiraju za kosovsku stvar

  3. EU bi htela da Srbija sada ili plafon narednih 2-3 godine dozvoli clanstvo Kosova u UN,NATO… a kao nagradu ce Srbija možda uci u EU za jedno 1- 2 decenije, a Laz o ulasku slušamo od 2000 a zvaničnom agendom EU od 2003 ( a zato vreme ce izmisliti nove ucene, zahteve..)

  4. @Seneka

    Znaci zato je EU svojski radila na rasturanju SCG 2006, da bi se ostvarili projekti Kosovo 2008….

  5. Problem prijema celog regiona u EU kao „nagrada“ je u ovom trenutku jako skakljiva tema, pogotovu za vecinu zapadnih EU clanica. Prijem u puno i ravnopravno clanstvo Srbije, Kosova , Albanije i ostalih, bi izazvalo veliko nezadovoljstvo kod EU stanovnistva koje bi po svemu sudeci kao odraz svog nezadovoljstva u jos vecoj meri podrzavalo ultradesne i anti EU partije.

  6. Tako je gogicu jer vucicu ne odgovara sporazum kosova i srbije jer preko kosova ostaje na vlast koliko god moze da laze kao i do sada

  7. @Seneka

    Tesko lupetanje. R1244 i te kako postoji i nece biti vazeca samo ako se u UN donese nova rezolucija koja ce ponistiti sadrzaj R1244 a sta bi trebalo da potvrde Rusija, Kina, SAD, Francuska i V. Britanija. Srbija je pravni naslednik SRJ i nasledila je sve obaveze i prava te je zbog toga i pozivaju na sednice UN-a u vezi Kosova, vazi za garanta Dejtonskog sporazuma i placa dugove prethodne drzave. Kapis?

Ostavite komentar


Politika

Ana Brnabić ostaje u "Jovankinoj vili": Šta kažu sagovornici Danasa? 10

Ana Brnabić ostaje u „Jovankinoj vili“: Šta kažu sagovornici Danasa?

Osiona bahatost je nešto što karakteriše predstavnike režima Aleksandra Vučića. Za njih funkcije znače samo privilegije, ali ne i odgovornost, kaže za Danas Dragana Rakić, poslanica u Skupštini Srbije (DS), komentarišući prošlonedeljnu uredbu Vlade Srbije kojom je Jovankina vila prestala da bude rezidencija, već reprezentativna zgrada za boravak predsednika Narodne skupštine, odnosno Ane Brnabić u ovom trenutku.

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.