Pominju mobing SNS, a traže da uđu u vlast 1

Članovi Gradskog odbora SPS još jednom su ponovili stav da „partijska centrala socijalista očekuje da se i u Vranju preslika politička koalicija sa republičkog nivoa“.

Ovo je drugi put zaredom nakon izgubljenih lokalnih izbora da vranjski socijalisti pokreću pitanje njihovog ulaska u gradsku vlast u kojoj samouvereno vladaju naprednjaci.

– Jasno je da vrh naše partije očekuje drugačiji političku sliku u Vranju od one koja je sada vidljiva i u kojoj nema mesta ni za jednog člana SPS, rekao je bivši narodni poslanik iz Vranja i nekadašnji gradonačelnik Miroljub Stojčić. Predsednik Gradskog odbora socijalista Zoran Antić naveo je da „postoje pritisci na preostale funkcionere ove partije koju obavljaju određene funkcije u javnim preduzećima i ustanovama“.

– Možemo govoriti i o mobingu nad našim članovima, od kojih su u najtežem položaju oni koji i dalje odgovorno obavljaju manji broj funkcija, jer većina je smenjena nakon što je nastupila koalicija oko SNS, sa JS i SDP, precizirao je Antić.

Na ranije pismo Gradskog odbora SPS sa predlogom „o mogućoj saradnji na lokalu“ upućenom naprednjacima iz stranke Aleksandra Vučića stigao je decidan odgovor da nema govora o takvoj mogućnosti. U zvaničnom saopštenju SNS je odbacio mogućnost bilo kakve saradnje sa socijalistima u Vranju. Očigledno da je namera socijalista da u javnosti konstantno vrše pritisak na svoju partijsku centralu, kako bi se preslikala politička kompozicija sa republičkog nivoa i u centralnoj opštini Pčinjskog okruga. Međutim, zasad nije bilo konkretnih poteza rukovodstva SPS iz Beograda, pa je ocena u vranjanskoj političkoj javnosti da se samo „medijski spinuje“ priča o navodnom predlogu Ivice Dačića predsedniku SNS, vezano za prekomponovanje lokalne političke scene.

Jasno je, ukazuju pojedini u redovima poljuljanog SPS u Vranju, da bez bilo kakve, pa makar i minimalne participacije u gradskoj vlasti, preti ozbiljan pad političkog rejtinga ove partije na jugu Srbije, koja je prethodno na vlasti bila punih dvadeset šest godina.

 

Opcija za sve stranke u vlasti

Naprednjaci koji su osvojili maksimalni broj odbornika izgleda da nemaju nameru da u okviru svojih ovlašćenja na lokalu prihvate socijaliste pod kišobran vlasti. Ukoliko do toga dođe, onda bi gradski parlament u Vranju sa 65 odbornika ostao bez opozicije i svi bi bili deo vlasti. Socijalisti u ovom trenutku kao opozicija deluju sa 14 odbornika, dok okosnicu vlasti, pored 35 odbornika SNS, čine i osam JS i dva SDP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari