Ponoš odgovorio Ani Brnabić na poziv za komisiju o litijumu: "Prvo vlast da položi račune, da se ugledaju na američki Kongres" 1foto FoNet Milica Vučković

Zdravko Ponoš, predsednik stranke Srbija centar (Srce) kaže za Danas da bi poziv predsednice Skupštine Ane Brnabić da se formira parlamentarna komisija o litijumu, u kojoj bi učestvovala i opozicija, besmislen jer je i sam parlament obesmišljen.

„Jasno je da je vlast detektovala snažan negativan stav javnosti i sad traži saučesnika u svom nedelu medju opozicijom“, pojašnjava Ponoš.

Kako tvrdi naš sagovornik, parlamentarni format, kakvim su ga predstavnici vlasti napravili, „im je omiljen za zamotavanje loše robe“.

Obesmišljavanje parlamenta, prema Ponoševim rečima, videlo se prethodnih dana kada su se, na sednici Skupštine ministri „ponašali bahato prema narodnim poslanicima, zlupotrebljavali mikrofon, jeli vreme, govorili o temama koje niti su bile na dnevnim redu niti imaju veze sa njihovim resorima, učili narodne poslanike patriotizmu, kafenisali i sprdali se u sred parlamenta“.

Zbog toga, Ponoš smatra da bi najpre morale „stvari da se vrate tamo gde im je mesto i da se upristoji parlament“.

„Da se obavi parlamentarna debata u regularnim uslovima, da Vlada informiše Skupštinu šta je do sada radjeno oko litijuma. Da položi račune“, kaže Ponoš.

Kao pozitivnu praksu parlamentarnih aktivnosti, na koje bi srpska vlast moga da se ugleda, Ponoš ističe Sjedinjene Američke Države.

„Ako hoće da vide kako predstavnici vlasti polažu račun za svoj rad u ozbiljno parlamentu neka pogledaju saslušanje direktorke americke tajne sluzbe u Kongresu“, zaključuje Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari