Ponoš na sednici Skupštine: "Ćušpajz od dnevnog reda" služi da se prikrije enormno zaduživanje zemlje 1Foto: Printskrin YouTube ParlamentSrbija

Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš ocenio je danas da ceo „ćušpajz od dnevnog reda“ sednice Skupštine Srbije služi da se prikrije enormno zaduživanje zemlje, navodeći da su vlasti za mesec dana zadužile zemlju za tri milijarde evra.

Zašto nema litijuma na dnevnom redu, jer je to tema koja je podigla Srbiju na noge, ona je najzanačajnija danas i u Evropi kada se govori o Srbiji i izaziva podsmeh, likovanje, sažaljenje za Srbiju. Posle Kosova i litijum dajemo ni za šta, rekao je Ponoš u obraćanju u parlamentu.

Ponoš ukazuje da litijum ima više veze sa očuvanjem prava i interesa srpskog naroda nego vojna saradnja sa Gabonom, što je tačka dnevnog reda.

Ovo što ste za mesec dana zadužili zemlju, treba nam 100 godina kopanja litijuma da se to vrati, kazao je Ponoš.

Ova vlada treba ovde nešto da garantuje, a ne Olaf Šolc i nemačka vlada. Šta ste hteli da sakrijete, za čije ineterse radi ovaj režim, jer ne radite za interese srpskog naroda, poručio je on.

Ponoš je rekao i da ne može da veruje da će citirati Aleksnadra Vulina, koji je konstatovao da su u najbližem okruženju Vučića ljudi koji rade za strane službe.

Jednom posilni, uvek posilni – Šešelju ili Šolcu, kakve veze ima, ilustrovao je Ponoš kako je izgledao šef države na aerodromu, čekajući nemačkog kancelara.

Govoreći o Dekalaraciji Svesrspkog saborg, Ponoš je istakao da je ona poslužila kao obećanje međunarodnoj zajednici da Republika Srpska ukine 9. januar kao Dan RS.

To je sramno, ali je još sramnije što je Dodikova vlast na to pristala, ocenio je on.

Suština ovog dnevnog reda sa 60 tačaka je da se sakrije zaduženje kod banaka, garancije, uzimanje para i zajmova. Ima li neka banka u Srbiji da se niste u ovoj turi sad zadužili, pitao je Ponoš i dodao: „Tome vam je Deklaracija poslužila“.

Poštena vlada bi išla na izbore sa ovim što sad radite sa litijumom, jer ste na izborima prevarili građane ove zemlje, kazao je Ponoš.

Ponoš je rekao i da Aleksandru Vučiću sugeriše da prestane da laže narod, da bude pošten i građanima saopšti da izvozi granate u Ukrajinu.

Nemoj tajno i preko posrednika, ili prestani da izvoziš granate u Ukrajinu i da uvoziš kavijar iz Rusije, kazao je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari