Ponoš o mitingu SNS i Vučićevoj molitvi: Uz publiku iz Novog Sada i svog Porfirija, svaki poraz pobedom će zvati 1foto FoNet Milica Vučković

Zdravko Ponoš, lider Srbija centra, prokomentarisao je miting naprednjaka i njihovih kolaicionih partnera juče u Novom Sadu i molitvu predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, pred put u Njujork na sednicu Generalne skupštine UN.

On je na društvenoj mreži Iks napisao da će Vučić “uz publiku iz Novog Sada i svog Porfirija, svaki poraz pobedom će zvati”.

“Navijačkim performansom u Novom Sadu odbranio je Kosovo. Patrijarh ga blagoslovio u zoru pred boj na Ist Riveru za spas Srpske i srpskog sveta. Divio se Muratu, a sad bi Lazar da bude. Uz publiku iz Novog Sada i svog Porfirija, svaki poraz pobedom će zvati. Njemu pobede za carstvo nebesko, narodu porazi ovozemaljski. Tako državnik smislio. Em prepodobno, em prepametno”, napisao je Ponoš.

Podsetimo, Vučić je jutros prisustvovao liturgiji u Hramu Svetog Save na Vračaru, nakon koje je zatražio blagoslov od patrijarha Porfirija, a pre puta u Njujork gde će u četvrtak prisustvovati Generalnoj skupštini UN, na kojoj će se raspravljati o Rezoluciji o genocidu u Srebrenici.

A lista „Aleksandar Vučić – Novi Sad sutra“ organizovala u nedelju miting u glavnom gradu Vojvodine uoči izbora koji se u njemu, kao i u više od 80 loklanih samouprava u Srbiji, održavaju 2. juna.

Na mitingu je govorio nekadašnji lider SNS Aleksandar Vučić, a okupljenima u prepunom Spansu obratili su se i lider SNS Miloš Vučević, koalicioni partneri naprednjaka, lider SPS Ivica Dačić, predsednik SDPS Rasim Ljajić i lider PS Aleksandar Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari