Ponoš objasnio kako je Vučić naterao Blinkena da mu se javi 1foto FoNet Marija Đoković

Zdravko Ponoš, predsednik opozicione stranke Srbija centar – Srce, ponudio je objašnješenje kako je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, naterao Entoni Blinkena, državno sekretara SAD da mu se javi.

„Odlučio čovek da gomilanjem vojske prema KiM natera važne iz sveta da mu se nakon brljotine ipak jave na telefon. I onda mu se Blinken javi. Baš mu se javi. NATO angažuje dodatne snage na Kosovu. Eto nas na naslovnicama. Kakva diletantska računica“, napisao je Ponoš na platfromi Iks (bivši Tviter).

Stejt department saopštio je 29. septembra da je državni sekretar Entoni Blinken (Anthony) razgovarao sa predsednikom Aleksandrom Vučićem „o značaju preduzimanja hitnih mera na smirivanju napetosti sa Kosovom posle nasilja 24. septembra i smrti narednika policije Kosova“.

„Blinken je podvukao da počinioci napada, koji su sada u Srbiji, moraju da snose odgovornost. Izrazio je podršku akcijama KFOR-a i EULEX-a u odgovoru na ovaj događaj i ukazao da incidenti – poput onih blizu manastira Banjska – predstavljaju neprihvatljiv izazov za KFOR i međunarodnu zajednicu“, navodi se u saopštenju, preneo je Glas Amerike (VoA).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari