"Ko se rukuje sa lopovom...": Zdravko Ponoš o "izbornoj krađi" 1Foto FoNet Milica Vučković

Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš izjavio je danas da su nepravilnosti i krađa na jučerašnjim izborima bili očekivani, na šta je i upozoravala opozicija koja na izbore nije izašla, bez obzira na obećanja vlasti.

„Onaj ko se rukuje s lopovom ne treba da se čudi što mu fale prsti. To što se neko nadao da će mu ostati malo zlatne prašine, uvek se loše završi. A to su učinile stranke koje su izašle na ponovljene izbore u Beogradu, verujući da će Zakon o biračkom spisku nešto da promeni i verujući na reč režimu da neće da krade koliko je krao u decembru“, rekao je Ponoš u emisiji „Među nama“ na televiziji Nova.

On je istakao da je napravljena šteta demokratizaciji Srbije, a da je ćar veoma mali, jer nekoliko odbornika neće doprineti boljitku građana.

„Šteta je kad se donese zakon na inicijativu opozicije, nakon čega ta ista opozicija pokaže manjak znanja i kapaciteta da se ponaša u skladu sa zakonima koji se tiču izbornog procesa. Ako im, uprkos tome, režim izađe u susret i progleda kroz prste, kako ćemo sutra da damo primedbu režimu da oni krše zakon“, rekao je Ponoš i dodao da bi bilo bolje kad bi opozicija mogla da kaže da je „lomila ruke“, umešto što su se rukovali sa režimom, prenosi Nova.rs.

Ponoš je istakao da veruje da će stranke nekadašnje koalicije „Srbija protiv nasilja“ moći ponovo da sarađuju u borbi za regularne izborne uslove, od čega stranke koje nisu izašle na jučerašnje izbore nisu odustale.

„Ovaj put je režim dobio pobedu koju nije mogao da ukrade u decembru, a opozicija im je dala legitimitet uprkos izbornoj krađi. Sada izbori nisu na vidiku, ali opozicija treba da sarađuje u nastavku borbe za izborne uslove. Nismo završili tu bitku“, kazao je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari