Ponoš: Vučić bez pobede u prvom krugu 1Foto: EPA/ Andrej Cukić

Sasvim je izvesno da Aleksandar Vučić ne može da pobedi u prvom krugu i da Vuk Jeremić ulazi u drugi krug, smatra Zdravko Ponoš, šef kampanje Vuka Jeremića.

Postoji samo jedan preduslov za to, da nema većih nepravilnosti tokom izbornog procesa, kakvih je bilo na parlamentarnim izborima, izjavio je u intervjuu Blicu, Zdravko Ponoš.

On je rekao da „naručena istraživanja služe da utiču na rezultate izbora, a ne da izmere raspoloženje glasača”.

Ponoš je istakao da nije bilo dinamične kampanje na društvenim mrežama, javnost bi o Vukovoj kandidaturi bila obaveštena isključivo preko opskurnih režimskih tabloida.

Nastavićemo sa korišćenjem društvenih mreža, ali uz razumevanje da pola Srbije i dalje ne koristi internet. Nije Srbija samo krug dvojke. Nažalost, mnogi građani Srbije informišu se isključivo preko televizija koje se diče nacionalnom frekvencijom ili titulom javnog servisa, dok ponizno služe jednom čoveku, rekao je Ponoš.

Na pitanje kakvi su njegovi utisci o kampanji, Ponoš je rekao da se Srbija umorila od lažnih obećanja, a vlast je utopila narod u baznađe manipulišući strahom i milostinjom.

Stariji mole boga samo da ne bude još gore, jer ne znaju da li će doživeti te večite dve godine kada će nam biti bolje. Srednja generacija oseća da su njihove životne šanse tokom prethodnih 30 godina proćerdale razne neodgovorne i nesposobne vlasti, dodao je Poniš.

Prema njegovoj oceni, mnogi će glasati protiv ove vlasti u nadi da će njihovoj deci biti bolje.

„Sudbinu nam kroje isti oni koji su devedesetih osiromašili današnje penzionere, u ratovima osakatili njihovu decu, a danas pokušavaju da im zaglupljuju unuke i nude im mizeran posao bez radničkih prava. To su oni koji su devedesetih druge slali da ucrtavaju granice kod Karlobaga, a danas u istom maniru iskaču sa svojih vozova za Kosovsku Mitrovicu već u Rakovici“, rekao je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari