Ponoš o situaciji na Kosovu: Vučić je potrošen brend, Srbi sa KIM-a nemaju poverenja u vlasti u Beogradu 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik stranke Srbija centra Zdravko Ponoš izjavio je danas da Srbi koji žive na Kosovu i Metohiji više nemaju poverenja u institucije Srbije i vlast u Beogradu.

Najbolji dokaz za to je činjenica da su i Srbi sa KiM od početka godine uzeli 10.000 kosovskih pasoša i više od 6. 300 vozačkih dozvola. Za njih su Aleksandar Vučić i Srpska lista potrošen brend. Zašto bi imali poverenja u njih kada i građani severno od Kosova i Metohije svakodnevno gube poverenje u ovu vlast, rekao je Ponoš u emisiji „Među nama“ na TV Nova.

Ponoš je istakao da je kosovski premijer Aljbin Kurti na terenu „ostvario sve što je hteo“ i istakao da na Kosovu ništa ne može da se popravi dok se ne promeni stanje u Beogradu, jer ova vlast nema nameru da promeni stanje na terenu nabolje.

Ni do sada nije imala takvu nameru, jer da jeste, bar u nečemu bi uspela. Čak je Emanuel Makron javno pohvalio Vučića usred Beograda zbog toga što je na Kosovu dao sve, a Vučić mu se zahvalio tako što ga je častio sa 2,7 milijardi evra našeg novca, kazao je Ponoš.

Na pitanje da li je tema litijuma vlast saterala uza zid, Ponoš je rekao da „režimu kiseonik daju kolonijalne sile koje su našle interes u tome da sa ovom vlašću sarađuju i održavaju je na vlasti“.

U Vučiću su našli izvršioca radova koji radi za rudnu rentu i traži samo podršku za ostanak na vlasti, a takvog upravnika kolonije nigde drugde ne bi mogle da nađu, ocenio je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari