zdravko ponošfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš izjavio je danas da je Aleksandar Vučić juče tokom protesta uradio ono čega se dugo uzdržavao – izveo je uniformisanu policiju da bije narod i da primeni prekomernu silu.

„Dok gricka jabuku, Vučić se hvali kako policija juri građane kao zečeve. Kako predsednik države može da likuje zbog toga, on ima neki problem u odrastanju i trebalo bi da potraži pomoć“, rekao je Ponoš, gostujući na televiziji Nova S.

Ponoš kaže da su predstavnici opozicije pokušali mirno da uđu u gradsku kuću, ali Vladimiru Obradoviću, koji je član privremenog organa, policija nije to dozvolila, ali jeste Aleksandru Šapiću, koji ima ista prava kao Obradović.

„Kako to da policija može da bude u Gradskoj skupštini, a Obradović ne može, umesto da je obrnuto“, upitao je Ponoš.

Prema njegovim rečima, ko krene na ovakav nasilan način prema građanima, lako ode i korak dalje.

„Vučiću nije još mnogo ostalo, to se videlo po njegovom psihičkom stanju. Ako krene stopama Slobodana Miloševića i Radeta Markovića, sledeći korak su politička ubistva, a to se nikad ne završi dobro“, upozorio je Ponoš.

Na pitanje da prokomentariše izjave američkog ambasadora Kristofera Hila i ruskog Aleksandra Bocan Harčenka, koji su saglasni da su izbori bili fer, Ponoš je rekao da bi bilo bolje da je Hil otišao na odmor, kao što je preporučio građanima Srbije.

„Mogao je sa Harčenkom na pecanje i tamo mogu da pričaju ribolovačke priče. Hil je promašio vek, jer se često saopštenja ambasade nakon toga pokrivaju saopštenjima iz Stejt departmenta“, kazao je Ponoš.

Mi ćemo nastaviti da radimo svoj posao i nikada ne bih menjao podršku građana Srbije za podršku spolja, rekao je Ponoš i dodao da ovo nije borba za mandate, već za oteti grad i slobodu.

„Ovo će biti duga borba i treba biti uporan. Bilo bi dobro da se štrajkovi glađu završe i pozivam Mariniku Tepić i druge kolege koji štrajkuju da to okončaju. Njihova žrtva je za poštovanje, ali nad njihovim žrtvom Vučić likuje, a to mu ne treba pružiti“, rekao je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari