Ponoš: Vučićeva kampanja u korist Rio Tinta kontraproduktivna, neće pomoći ni palačinke, ni slikanje sa vojskom 1foto FoNet Milica Vučković

Predsednik stranke Srbija centar Zdravko Ponoš izjavio je da je, prema poslednjim istaživanjima, kampanja koju vlast sprovodi u korist Rio Tinta neuspešna i da je sve više ljudi koji se protive otvaranju rudnika litijuma.

Vučić je gubitnik na ovoj temi i to ne može ni da ukrade. Ova kampanja mu je kontraproduktivna i u tome mu neće pomoći ni palačinke, ni slikanje sa vojskom. Trend je takav da je nenadoknadiv. To nije ni iznenađujuće, jer su Vučiću kampanju radili Ana Brnabić na društvenim mrežama i Dubravka Đedović u kol centru Rio Tinta, rekao je Ponoš u Dnevniku Nove S.

On pravi štetu Rio Tintu, ne u Srbiji, nego u svetu. U Srbiji veću štetu ovakvim ponašanjem ne može da im napravi. Opekli su se već u Srbiji sa onim što su do sada radili, dodao je.

Ponoš je objasnio da nema razgovora o tome da političke stranke preuzmu proteste građana protiv iskopavanja litijuma.

Vučić je hteo da preuzme proteste, u čemu nije uspeo, jer oni ne mogu da se otmu od naroda, a opozicija razgovara o tome kako da nastupa u Skupštini, jer diskusija treba da se otvori u parlamentu, ukazao je Ponoš.

Govoreći o razgovorima opozicije o iniciranju Zakona o zabrani eksploatacije litijuma, on je naveo da oni idu u dobrom smeru i da će predlog uskoro biti gotov.

Povodom poziva ruskog predsednika Vladimira Putina na samit BRIKS-a, Ponoš je istakao da veruje da Vučić nije doneo odluku o odlasku jer „ove nedelje nije išao na redovnu kafu sa Hilom“.

Vulin je na Vučićevom dvoru igrao razne uloge, a sada je dobio najlakši zadatak da odnese pozdrave Putinu i donese fotografije odatle, ali je Vučiću doneo eksplozivnu napravu na kojoj je uključeno vreme. Vučić je probao da se pravda oko odlaska, jer nije mogao da kaže Putinu da mu tad dolazi Donald Tusk, kazao je Ponoš.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari