Ponoš: Vučićeva podrška Rio Tintu pokazuje da se Srbija tretira kao kolonija

Ostavite komentar


  1. Eto , internet koliko ima losih strana toliko ima i dobrih .
    Rio Tinto je rudarsko mestasce u Spaniji pa pogledajte kolko su prosperirali i obogatili se …

  2. Nije Srbija vlasništvo Vučića da bi on odlučivao otvaranje naj goreg rudnika u svetu za ekologiju i zdravlje stanovništva. Od tog rudnika zagađenje će stići do Beograda. Promoteri Rio Tinta treba da se zapitaju koju cenu Srbija bi platila otvaranjem jednog takvog rudnika. Nema para koje bi nadoknadile štetu koju bi prouzrokovalo jedan takav rudnik. Gde je logika otvaranjem novih radnih mesta da se opustosi i zagradi pola Srbije

  3. Secam se da je jednom prilikom savetnica Suzana Vasiljevic rekla da ce predsednik uraditi sve sto je namerio i to recima “Kad vam kazem, znam coveka“.

  4. Kada slusam predstavnika Rio Tinta ili ti cerku firmu u Srbiji, iz njenog govora, govora tela vidi se da mi mozemo da pricamo sta god hocemo da protestujemo koliko hocemo oni su posao dobili i sve zavrsili a o posledicama, pa kazu sve u skladu sa nasim zakonima i propisima (?) i u skladu sa EU standardima. Sve je dogovoreno i ide se u realizaciju. Procitah da se u Nemackoj vadi litijum ali je tehnologija takva da nema zagadjenja zivotne sredine, to nece moci kod nas jer nama ne treba ni zdrava hvrana ni zdrava voda. Ziveli

  5. Samo masovni protesti i generalni strajk mogu zaustaviti ono sto su beskrupulozni pojedinci na vrhu vec zapoceli i ugovorili. Narod se mora OSVESTITI, PROBUDITI I POBUNITI INACE CE SE DECA RAZBOLJEVATI I UMIRATI.

  6. Rasprodaja prirodnih resursa: rusima nalazista nafte i gasa, arapima obradivo zemljiste a Rio Tintu rudnici.

  7. Na reci Savi u Beogradu i okolini se nalazi na stotine splavova a na obali Save bezbroj vikendica koji su ekoloska katastrofa za samo reku. To je zasticena zona beogradskih mocnika i bogatasa. O tome niko ne zeli ili nesme da prica ili pise. Ne vidim kakva je razlika izmedju ovog problema i Rio Tinta.

  8. Dragi susjedi Srbi. Jučer je bio članak da će učešće RT u bdp-u Srbije biti oko milijardu i po eura godišnje. Da, ali s obzirom na najnižu rudnu rentu u Europi, Srbiji će od tih milijardu i po, ostati možda 50-ak mil eura. Još ako se subvencionira izvoz, neće ostati ni to. Ono što je sigurno da će ostati, to je devastacija okoliša koju nečete sanirati milijardama eura i zagađenje koje će te trpiti desetljećima. Samo je sigurno da će ostati eura u džepovima političara i lobista. Evo vam samo jedan suprotan primjer iz susjedne Hrvatske. U mom kraju je nacionalni park Krka koji godišnje posjeti preko milijun gostiju, mahom stranaca po cijeni od skoro 30 eur samo za ulaznicu. To je prihod skoro ko od RT. Svi ti ljudi prespavaju u Hr većinom u privatnom smještaju po ne baš niskim cijenama. Pa je to još. Okoliš sačuvan. Prihodi itekakvi. To je samo jedan primjer malog nacionalnog parka na mikrolokaciji. Srbija je puna potencijalnih lokacija koje bi privukle goste iz cijelog svijeta, uz uvjet da im ponudite netaknutu prirodu. Osim toga, jel mislite da Švicarska, Austrija, Francuska, Italija ili Norveška nemaju rudnih bogatstava pa RT nije imao izbora nego u Srbiju. Srbi ne dajte se.

  9. Hajde sad opozicijo pokaži se protiv ovog korumpiranog,licemernog,antidomaćinskog ,komunjarsog sistema dece Slobine i Titine.

  10. Rio Tinto je potpisao Tadic, a Vucic treba dobro da razmisli, sta njegovoj i nasoj daci ostavlja, a ne koliki ce profit biti.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.