Ponovo formirani kordoni na mostu u Mitrovici: Šta o tome kaže KFOR? 1foto: Vojin Radovanović

Na glavnom mostu na Ibru ovog popodneva ponovo su stacionirana dodatna vozila KFOR-a, uz formirana dva kordona vojnika ove misije – jedan sa južne, a jedan sa severne strane.

 

Na južnoj strani mosta, danas je stacionirano više džipova uz veće oklopno vozilo, dok su na severnoj strani tri džipa. Više vozila nalazi se na sredini mosta.

I na severnoj i na južnoj strani, kao i predhodnih puta, vojnici KFOR-a su napravili kordone, piše KoSSev.

Oni sa sobom imaju kacige i pendreke, a barem dvojica i duge cevi.

KFOR je potvrdio za KoSSev da je reč o obuci koja je u više navrata realizovana na ovom mostu i u prethodnom periodu.

„Dodatna sredstva i osoblje iz Multinacionalne specijalizovane jedinice KFOR-a (MSU) privremeno su stacionirani na glavnom mostu preko reke Ibar u Mitrovici. Ovo je deo periodične obuke koju KFOR sprovodi kako bi testirao svoje dugogodišnje procedure i zaštitio svoje najviše operativne standarde“, naveli su.

Ponovili su i da ova misija NATO-a održava stalno prisustvo na glavnom mostu, te da ujedno redovno patroliraju u okolini.

„KFOR prati bezbednosnu situaciju i ostaje na oprezu. U dobrom je položaju da preduzme sve neophodne mere kako bi nastavio da ispunjava svoj mandat UN – da doprinese bezbednom i sigurnom okruženju za sve ljude i zajednice koje žive na Kosovu, u svakom trenutku i nepristrasno – i da odgovori na svaki dalji relevantan razvoj događaja“, naglasili su.

Ipak, ova misija NATO je podsetila i na to da je treća u lancu reagovanja širom Kosova, te da sarađuje sa Kosovskom policijom i EULEX-om, odnosno prvim i drugim bezbednosnim mehanizmom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari