Popov: Vučić pokušava da se nametne kao zaštitnik Srba u regionu

Ostavite komentar


  1. Kod nas Srba ima jednauzrecica koja glasi Ne zvanom gostu mesto iza vrata.Ne moze se ocekivati da se neko bahato nametne i upadne na sednicu Svetog Sinoda a da kasnije racuna na dobrodoslicu kod onih koji su s pravom osporavali tu bahatost. Ni kralj nije sebi dozvoljavao taj „luksuz“.

  2. NE, graška. On pokušava da se nametne kao Srbija a SNS kao Srbi. Svi ostali su izdajnici, tajkuni, lopovi koje vodi Đilas, Šolak, i šaka divljaka. Napadaju Đilasa koji je bio samo gradonačelnik Beograda kao da je vladao i upropastio ceo prostor bivše SFRJ a oni presvučeni Šešeljevih će da ga spasu a ako treba i naprave granicu Karlovac-Karlobag- Virovitica jedino će biti bez Kosova i Metohije.

  3. Zaista ne mogu da razumijem o kakvoj ugroženosti Srba u CG se govori. Ćirilica se uči u drugom razredu, latinica u trećem. Engleski, njemački, italijanski, (koji se najviše uče), i bosanski, albanski i hrvatski, koji su u upotrebi među stanovništvom, moraju se pisati latinicom. Zbog prava Srba, u zvanične jezike u upotrebi je i srpski. Znači da nijesu prava Srba ugrožena. Ćirilica je ravnopravna sa latinicom. Obzirom da je u CG većinsko raspoloženje prozapadno, nije čudo da djeca mnogo više koriste latinicu. Da li bi „ravnopravnost“ bila postignuta zabranom latinice, kao u Srbiji? Što se tiče kadrova, velika je laž da su Srbi zapostavljeni. Zapostavljeni su SVI koji su protiv postojanja države, bez obzira na nacionalnost. Mnogo Srba koji su protiv postojanja države su, ipak, na funkcijama. Primjer je direktor Istorijskog instituta Crne Gore, veoma važne institucije, koji je šurak Momira Bulatovića. Mogao je, da je htio, da prezentuje dokumenta o tome da su crnogorske crkve bile u vlasništvu države. Nije htio. I sad ćuti. Da li bi na visoke funkcije u Srbiji mogao biti postavljen Mađar koji se javno zalaže za pripajanje Vojvodine (ili cijele Srbije) Mađarskoj, ili Albanac koji podržava pripajanje Kosova Albaniji. Ne bi. Elita Srba u CG se zalaže za ukidanje države CG. Kako da ih uvedemo u Vladu?

    1. Naravno da ne razumete. Kako ste krenuli, sledeći znak neugrožavanja Srba u CG će biti grafiti tipa „Srbe na vrbe“. Ko neće da vidi, ne vredi mu ni pokazivati. Ne znam samo zašto vi Crnogorci mislite da Srbi žele da se pripojite Srbiji. Glupost. Nikada više Srbija neće žrtvovati svoju državnost zbog nekakvih prirepaka. Ča ni za EU. Daleko vam dobra kuća. Članka što se tiče, sve se zasniva na pretpostavkama i poluinformacijama, po sistemu što je babi, pardon, Popoviću milo… Da je do Vučića, još bi Milo dole vladao. Braća su to, sijamski blizanci.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.