Popović: Bilo je zločina, ne i genocida

Ostavite komentar


  1. A Popovič to izjavljuje kao istaknuti pravnik i vrsni priznati stručnjak za međunarodno krivično pravo.

    1. Ne, gospodine Popovicu,bio je to pravi genocid i nista drugo. I posle dvadeset godina, u toku kojih je predstavljeno toliko dokaza, dokumentacije, video zapisa, iskaza tolikih ocevidaca, optuznica, osuda celog sveta,itd., vi sa svojim sefovima i ostalom kamarilom i dalje igrate svoju pokvarenu, srpsku zlocinacku politiku. Pomoci tu zaista nema.

      Postovanje Redakciji Danasa

      1. Ne gospodine Oleg, gospodin Popović je u pravu. U Srebrenici nije bilo genocida po međunarodnoj definiciji genocida, gde se ubijaju svi, bez obzira na starost i pol. U Srebrenici su žene i deca pušteni a ubijeni samo muškarci od 18 do 65 god odnosno sposobni za borbu. Iako je i ovo užasan zločin ali NIJE GENOCID.
        Ali i taj užasan zločin je preuveličan od strane muslimana i zapadnih medija jer su i muslimanski borci ubijeni u borbama i proboju ubrojani u žrtve masovnog streljanja. Ponavljam, zločin jeste užasan ali nije genocid.

  2. Ministre Popoviću,
    Na stranu Vaša naklapanja, ali šta vi radite u Vladi Srbije, ako je “ njen prevashodni cilj“ – Srbija u EU? Bilo bi dobro da odete u Moskvu, i da tamo i ostanete!

  3. Ma zasto se ovaj bosanac ne bavi inovacijama nego neprekidno bunca o nacionalizmu? Za sta prima platu? Ako nece da radista mu je u opisupislazasto se ne vrati u bosnu? I koji su to uopste „srbi“ i sta to uopste znaci? Ja kad izadjem na ulicu ne vidim nikakve „srbe“, samo vidim gomile kretena, ama „srbe“ jos ne videh.

    1. Stvarno, i vi kada izađete na ulicu, ja isto vidim jednog velikog kretena.

  4. Тачно примећено али наравно нити ће то променити лажне проевропејце на власти нити ове искрене који би се прогласили и творцима Аушвица само да их приме у ЕУ.
    Иначе да имамо памети давно би формирали комисију за помирење као у Јужноафричкој републици којој би циљ био да једноставно сакупи све чињенице и сведочанства а не да се бави политикантским сатанисањем целог народа чиме су се бавили и баве и хашки квазисуд и медијски „судови“.

  5. Nisu Srbi genocidan narod,postoje osuđena lica za taj zločin. Zbog toga i treba da se ogradimo od pojedinaca koji su zločine radili. U svoje ime su to radili ,ne u ime celog naroda.

  6. Slika i prilika Vučićevog nekompetentnog i neobaveštenog ministra. U nekoliko presuda Haškog tribunala je utvrđeno da se u Srevrenici desio genocid. Po tužbi BiH protiv Srbije zbog genocida u Srebrenici sud je utvrdio da Srbija nije odgvorna za genocid u Srebrenici, ali da nije preduzela mere da pokuša da ga spreči. Ne treba biti mnogo pametan pa shvatiti da su se nadlećni sudovi izjasnili da se u Srebrenici desio genocid. Tako da dokoni ministri, brane Srbiju od nečega od čega je odavno oslobođena i glume patriote koje ne daju da neko ovaj narod proglasi genocidnim. Priznanjem da je u Srebrenici bio genocid nikako ne znači da je Srbija za njega odgovorna. ovakvim nebuloznim stavovima, ispada da nam savest baš nije sasvim čista.

  7. Je li to politika Vlade ili licna politika, suprotna politici Vlade? I ko to placa, mi ili on iz svog (dubokog) dzepa?

  8. G. Popoviću,za koja dela je osuđen komandant drinskog korpusa Radislav Krstić? Pročitajte presudu,a niko i ne žigoše Srbe kao genocidan narod za razliku od vas koji imate taj običaj da cele druge narode tako kvalifikujete!

  9. Nije čudno da radikalski ministar misli da će svojim negiranjem genocida preinačiti odluke sudija ili sprečiti EU integracije, što se naravno neće desiti. Ono što je čudno jeste da sada nas, običan narod, odjednom proglašava potencijalno genocidnim, jer je su generali sa imenom i prezimenom osuđeni za genocid????? To je verovatno onaj isti narod što je i krezub, samo je sada i genocidan?

  10. Prije sat vremena sam se vratio iz Srebrenice..Kad vidis sto vidis u potocarima svakom COVJEKU same suze krenu 6643 bjela nisina krenes da citas imane godine djeca zene starci starice muskarci raznih godina i sta reci nista nijem izadjes kasnije sjednes u auto i sutis do Tuzle i mozak postavlja hiljadu pitanja a odgovora nema.Ovaj Poovic se hrani tudjim nevoljama i govori ono sto „mirotvorac“ Vucic misli a nece da kaze ima on ovog idiota tu je i Vulin pa i dacic da govore ono sto on misli a ne kaze.Onda Vucic ko fol ispravlja to sto oni jazu…

    1. Нигде у Сребрници нису убијана деца и жене чак ни квазисуд у
      Хагу то није тврдио, али по срспким селима око Сребрнице јесу. Не може се помирење градити на лажима о једном ратном злочину од кога сте направили папазјанију достојну Хичкока и тиме унизили и сопствене жртве јер када овако масно лажете како можете очекивати поштовање за све невино страдале у грађанском рату.

  11. Najveci neprijatelji Srba su bili Srbi i danas su najveci neprijatelji Srbima Srbi…
    Neki lazljive knjige pisu, neki po tv studija lazu, neko po novina lazu i za sve ,,kriv,, neko drugi a ,,najvise,, Tito.
    Nikad se necu kandidovati za predsednika Srbije, to me ne interesuje.

  12. Postalo je hit moderno i inelektualno uzviseno raditi protiv sebe pa i bez osnova. Istina… nismo cvecke ali nismo ni genocidni.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.