Popović (SSP): Budžet Beograda duplo veći nego pre deset godina a nije urađeno ništa za građane 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ/DS)

Šefica odborničke grupe „Ujedinjeni“, Mila Popović, izjavila je večeras da je budžet Grada Beograda dvaput veći nego pre deset godina, a da nije primetno išta što je uradjeno u korist gradjana.

Stranka slobode i pravde (SSP), čija je Popović članica, saopštila je da je ona kazala da novac iz budžeta glavnog grada ide u korupciju, „nečije džepove“ i u „besmislene projekte poput gondole, jarbola, pametne rasvete“.

„Za ovu razliku koja postoji u današnjem budžetu u odnosu na pre deset godina, mogu se izgraditi i škola u Mirijevu i gimnazija u Batajnici“, rekla je Popović za Televiziju N1.

Ocenila je da je nova besmislena stavka u budžetu i osnivanje dva nova gradska preduzeća – za parkove i za naplatu karata u javnom gradskom prevozu.

„Takođe, ovim budžetom su predvidjeni projekti koji se samo ‘sele’ iz godine u godinu i koji nikada nisu realizovani. Beograd već sedam godina nema glavnu železničku i autobusku stanicu“, navela je ona.

Po njenim rečima, današnja rasprava u gradskom parlamentu o budžetu Beograda deluje kao pokušaj kampanje gradonačelnika Aleksandra Šapića da „politički preživi izbore u martu“ iduće godine i dodala je da se SSP priprema za te nagoveštene izbore.

„Ono što opozicija do tada može da uradi, jeste da kroz dobru saradnju predlaže amandmane i ukazuje na manjkavosti rada gradske vlasti, ne obazirući se na unutarstanačke sukobe u Srpskoj naprednoj stranci (SNS), izmedju sadašnjih i bivših gradskih moćnika, jer Beogradjani ne zaslužuju da, pored toga što su taoci SNS gradske vlasti već devet godina, budu i taoci njihovih sukoba“, rekla je Popović.

Kako je navela, SSP u Beogradu ima saradnju i konsultacije sa svim opozicionim strankama.

Govoreći o današnjem protestu u centru Beograda zbog intervjua u listu „Informer“ s višestruko osudjivanim silovateljem, Popović je rekla da se time žrtve omalovažavaju i dovode u težak položaj.

„Postavlja se pitanje šta se dešava s tim čovekom kada on izadje iz zatvora, da li postoji monitoring, da li država ima sistem resocijalizacije. Od početka godine su ubijene 22 žene, to su strašne stvari“, kazala je Popović.

Ona je dodala da se, iako postoji Savet za rodnu ravnopravnost na nivou države – u čijem su sastavni žene iz svih političkih stranaka, očigledno suštinski ništa ne menja po pitanju tolerancije i solidarnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari