Popović (SSP): Vesić da ne spominje štetu od protesta, godinama otima pare građana 1foto (BETAPHOTO/MILAN OBRADOVIĆ)

Stranka slobode i pravde (SSP) poručila je danas ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukrute Goranu Vesiću da ne govori da će organizatori protesta biti kažnjeni za načinjenu štetu, jer on i Srpska napredna stranka (SNS) godinama „otimaju pare građanima“.

„Vesić bolje da ne priča o budžetu, jer on i njegov SNS 12 dugih godina otimaju pare i imovinu građanima Srbije“, poručila je predsednica beogradskog odbora SSP Mila Popović, povodom najave Vesića da će podneti krivične prijave protiv organizatora protesta koji „oštećuju budžet i nanose štetu građanima“.

Ona je, u pisanoj izjavi, ukazala da je „samo zakonom o besplatnoj konverziji Vesić budžet oštetio za 24 milijarde evra koje je gurnuo u džep omiljenim režimskim investitorima“.

„Čovek koji je potrošio stotine miliona evra Beograđana, a nije napravio nijedan kapitalni projekat dok je odlučivao o budžetu glavnog grada nema pravo da priča o navodnoj šteti zbog blokada građana koji samo žele da zaštite svoje zdravlje i zdravlje svoje dece od korumpiranog režima koji ih je pre izbora lagao da neće kopati litijum“, naglasila je Popović.

Kako je ocenila, predstavnici vlasti su u strahu jer znaju da će odgovarati pred nezavisnim institucijama „nakon smene režima za koju je Srbija samo plen“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari