Popović: Vučić obećao monasima da će obnova Hilandara biti završena za dve godine

Ostavite komentar


    1. Jesi li miglio na Sarovica i njegov pokret. Jednom radikal uvek radikal.

    2. Radujem se što mislimo na naše svetinje, lepo od predsednika… Ali kad se pomene Hilandar nekako osećam nepravdu. Ne može ući žena… A carica Jelena je mogla… Zar nismo svi pred bogom isti, i muškarci i žene

  1. Hilandar je deo naše kulturne baštine, deo naše tradicije, istorije. Naša svetinja. Srbija treba pomoći restauraciju Hilandara.

    1. Da li Vi Snežana možete posetiti taj deo „naše“ kulturne baštine, „naše“ tradicije i istorije. Više od polovine stanovnika Srbije ne može da kroči i vidi, doživi „našu“ kulturnu baštinu, „deo naše tradicije, istorije“. Ni Vi ni Vaša majka ni vaša sestra, ni vaša kći, ni Vaša baka .. Gade se da Vas vide al se ne gade Vašeg novca, novca Vaše majke, sestre, bake, tetke, drugarice …

    1. Maja@
      A STA SU NASA DECA ,KOJU LECIMO SNS PORUKAMA ?
      Pitajte SEFA ,po kom slovu zakona obecava,daje milione eura nasih para sirom sveta ?
      Narod je gladan .

  2. Kolevka naše duhovnosti i istorije našeg naroda, manastir Hilandar zaslužuje biti obnovljen, a naš predsednik se za to zalaže. Podrška za takav poduhvat.

  3. Botovi, idite u Kurir, Informer, Alo, Srpski telegraf ili Blic.
    Vaši komentari ovde samo štete Vučiću.

  4. Treba okaditi i oprati svako mesto na Hilandaru na kojem je krocio nogom. Kao i onomad za pok. Milosevicem.

  5. Ha,ha odavno nismo culi to slavno obecanje “ za dve, najvise dveipo godine“. Posto ovde nijedno nije ispunjeno, mozda konacno bude na Atosu?

  6. Sad ce da kazu kako Vucic vodi kampanju, niko nije ni predhodnim vlastima branio da pomognu zavrsetak rekonstrukcije Hilandara.

    1. A ko je Vučiću branio 8 godina,… 8 godina. Do sad je mogao da bude obnovljen. Razmislite malo zašto se sad setio da ode na Hilandar i obeća pomoć. Na sve moguće načine pokušava da kupi blagoslov crkve za priznanje Kosova.

      1. Aristotele, isto to i ja mislim da je u pitanju, samo što meni deluje da će isprazniti i ceo budžet ako zatreba, jer neće samo blagoslov, nego i utočište nakon završenog posla. Posle verovatno planira da se kao Stefan Nemanja zamonaši nakon svih ubilačkih pohoda, s tim da Nemanja nije bio izdajnik, ali opet kažem – para vrti gde burgija neće, a na Svetoj gori je ujedno i bezbedan, tj. najbezbednije mesto na svetu, takoreći… jedino što nema žena, al’ njemu to ni ne treba

  7. I bio je red da se Hilandaru pomogne i zavrsi rekonstrukcija posle toliko godina, sramota je sto se prethodnici nisu potrudili ni malo.

  8. I ovi postali potkupljivi. A ovaj nas bilmez baca pare na sve strane kao da su njegove licne.

    1. Tako je
      Da su pare njegove nebi tako sirokogrudno trosio, ali ako vec trosi onda se treba biti zahvalni narodu a ne Vucicu, to sve Narod placa.

  9. Hilandar je koren naše vere, tradicije, istorije. Treba da ga obnovimo i da poštujemo naše svetitelje. Da ne zaboravimo da smo ujedinjeni nepobedivi. Zajedno možemo sve. Amin.

  10. Pravoslavlje je element nacionalnog identiteta. Kulturno istorijske spomenike, poput Hilandara, treba sačuvati i ulagati u njih.

  11. Predsednik će iskoristiti i svoj lični uticaj u Grčkoj da se restauracija maksimalo ubrza, ali ono što je najvažnije, lično će se uključiti da prati kako idu radovi,

    1. Koji i gde je to njegov licni uticaj.
      Najbolje vidljiv za stocicem u Vasingtonu i kljucevima Bela kuce ??

    2. I svo svoje radno iskustvo od 0 radnih dana uložiti i lično, ciglu po ciglu slagati dok se Hilandar ne sruši. Kao i Srbija.

  12. U momentum kada SPC bira patrijarha, kada se Grigorije sprema sa udari na azdaju ovaj otisao da podmazuje, za svoje interese kako bi sacuvao fotelju….. Kako ga nije interesovao Hilandar pre godinu dana, kada je bilo 16 godina od stradanja????

    1. I ja se pitam. U stvari me nervira vise nego bilo koja dosadasnja njegova zla spletka ovo sa crkvom. A to nam je jedna jedina preostala institucija koja nije bas potpuno unistena njegovim ludilom. I evo….

  13. Nadam se da ću imati prilike u životu da posetim Hilandar!Bog nam svima pomogao!

  14. Hahaha, sta je sve ovaj do sada obecao. Hilandar je zbog pandemije zatvoren za posetioce ali AV trazi neprestano nova mesta za sopstvenu promociju.

  15. Највећи део коментара је папагајско крештање и немају никакве везе за вером и Хиландаром. То што председник као агностик хоће да помогне Хиландар то је лепо, али коментари унижавају сам Хиландар.

  16. Hilandar se pomaže, pomaže i pomaže nema evidencije troškova, koštaće… Nisam siguran da imaju kanalizaciju kao mi na levoj obali Dunava u Beogradu . Ma čekaj mnogi će reći da je Srbija pravoslavna država pa neka bude ko ima išta protiv, ali oni drugi srbi islamske vereispovesti Vesić ruši sve moguće spomenike na islam ,ali pravoslavni Vesić plaća, sa čijim i kojim novcem a sad i predsednik. Neka se obnovi Hiladar, ALI HOĆEMO KAO PORESKI OBVEZNIK DRŽAVE REPUBLIKE SRBIJE KOLIKO, ŠTA I ZAŠTO, jer slava i ponos su jedno a odgovornost, obraz drugo.

  17. Kaze Popovic da je Vucic na liturgiji citao molitvu. Ako je drzao liturgiju na Hilandaru spreman je za patrijarha.

  18. OTETO JE PROKLETO! Predsednika ΛV su ostavili samog u manastiru Hilandar najduže da se molio ispred ikone Bogorodice Trojeručice, kako bi mogao da okaje sve grehove koje je učinio. On ne može da okaje greh kojim je oteo osamsto miliona evra od penzije penzionerima koji imaju mesečnu penzije iznad proseka od 25.000 dinara. Ukoliko ne okaje te grehove, vraćanjem otetih penzija, ostaće da se ispuni vekovna kletva „oteto – prokleto“. Ako je dobrodušni čovek, kako sam priča o sebi, treba da vrati otetog i tako bi bio čist pred sobom, narodom (penzionerima) i svojim Bogom. Neka bude pošten čovek, kao što treba da bude. On je popio čašu manastirskog vina za zdravlje, ali dok ne vrati otete penzije grehovi neće biti oprošteni, a isto prati i zdravlje.

  19. Cuvajmo svetinje jer na taj nacin cuvamo i opstanak nase nacije. Vazna je obnova Hilandara jer je to nasa najvaznija svetinja koja ce ostati u amanet nasim buducim pokolenjima!

  20. Nećete raditi za 250€,već za 150€,e da bi se AV isprsio vašim 50€.a ostalo šalje Dodiku!

Ostavite komentar


Politika

Šta za Srbe južno od Ibra znači zatvaranje srpskih institucija? 10

Šta za Srbe južno od Ibra znači zatvaranje srpskih institucija?

Nakon zatvaranja srpskih institucija u četiri opštine na severu Kosova nije bilo dodatnih jednostranih odluka Prištine, ali je kosovski ministar za lokalnu samoupravu Eljbert Krasnići 18. septembra izjavio da će i preostale "paralelne institucije" u drugim opštinama širom Kosova, sigurno biti ugašene. Iako su se srpske vlasti obavezale da na neki način sarađuju u zatvaranju ovih institucija, sporazumi predviđaju i da Kosovo osnuje Zajednicu srpskih opština, koja bi preuzela pružanje tih usluga, tvrdi direktor Radia KiM Isak Vorgučić.

Naslovna strana

Naslovna strana za 20. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.