Police control the area of Banjska village after Kosovo monastery siegefoto EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Predsednik parlamenta, Gljauk (Glauk) Konjufca, pre dva dana je izjavio da postoje tačne informacije da stotine ljudi u Srbiji vežba i da se spremaju za mogući napad na Kosovo.

Povodom ove izjave reagovao je poslanik Demokratske partije Kosova (PDK), Rašit Ćaljaj. Izjavu je opisao kao čin populizma, kritikujući Konjufcu zbog toga što ove informacije koristi u političke svrhe, posebno uoči predstojećih izbora.

„Znate da imamo izbornu godinu i da je Kosovo na pragu izbora, pošto je redovni rok za održavanje izbora u roku od 6 meseci. Normalno, kada imate lidere institucija koji su populisti, imate i takve informacije”, rekao je Ćaljaj za RTV Dukađini.

Prema njegovim rečima, objavljivanje ovih informacija može izazvati paniku i strah kod stanovništva. Umesto toga treba ih iskoristiti za pripremu bezbednosnih institucija za moguće situacije.

„Svaka informacija koju ima gospodin Gljauk Konjufca, ali i svi mi, mora da se podeli sa bezbednosnim institucijama. Da se ne muči stanovništvo takvim vestima. Ako ih dobiju i objave, šteta. Umesto da smišljamo opcije o tome kako da terorišemo i plašimo stanovništvo Kosova, trebalo bi da iskoristimo te informacije, posebno bezbednosne institucije, da se pripremimo za takve situacije“, dodao je Ćalaj.

Kako je naglasio, i ranije se pričalo o mogućim napadima iz Srbije. Ćaljaj je rekao da funkcioneri vladajuće stranke – Samoopredeljenja, treba da se suoče sa pravdom ako aludiraju na teroristički napad u Banjskoj, šireći strah o mogućem ratu sa Srbijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari