Porfirije zloupotrebio i Isusa Hrista i Uskrs: Sagovornici Danasa o Uskršnjoj poslanici patrijarha u kojoj pominje genocid u Srebrenici

Ostavite komentar


  1. I dalje ovi lobisti rezolucije su protiv svih koji kazu nesto protiv iste nemacke rezolucije . A cilj rezolucije je da bi se ostvarilo ono sto je izjavio Ministar spoljnih poslova BIH pre nedelju dana u intervjuu, tj odšteta , ukidanje Republike Srpske a ne pomirenje koje nam serviraju pisci rezolucije

  2. Ko je i u čije ime izvrsio „teški zločin“ u Srebrenici imenom i prezimenom? Ko je bio inspirator,ratni huskas,govornik u Klini,“nosilac kisobrana“ na Romaniji,a ko je blagoslovio „vojsku“ ispred crkve,i osvestavao cetnicke vojvode,ko je zagovarao tada,a i sada granice :Karlobag,Ogulin,Karlovac,Virovitica,……da li je to radio srpski narod…?

  3. Očekivano i ništa čudno jer Porfirije je Vučićev patrijarh. On ga je birao.

  4. Stvarno se pitam nekad cije novine citam, Srpske ili ?
    tesko da ce ovaj post biti objavljen.

  5. Sta znaju i kakve veze imaju potomci Anadolskoh seldzuka sa Uskrsom i hriscanstvom?

  6. Batalite vise da blatite pravoslavno svestenstvo i patrijarha ,malo kulture i postovanja

  7. Balša daje mišljenje o nečemu a novine prenose? Reci npr,Balša,da li misliš da je preko 8 hiljada ubijeno u Srebrnici? Ja se sećam da je bio broj daleko manji a kako godine prolaze raste i raste! Rekao bih da se zida mit jer nema prave rekonstrukcije gde je ikoliko nastradalo i od čega. Pre desetak vodina se sporilo da li je 6 hiljada a sad je 8 hiljada neupitno!

  8. Potpuno se slažem sa tekstom.
    Vučiću i Porfirije, sram vas bilo!

  9. Definitivno više od ratnog zločina a manje od genocida. Prvo, odvojene su žene i deca. To nije genocid. Drugo, nedostaje vremenska komponenta. Genocid je kontinuiran, ovo je jedan dogadjaj. Ono što jeste genocid je ubijanje dece, žena, staraca, muškaraca od strane muslimanskih snaga. I to konstantno svaki put kad dobiju priliku. Da li je 800 ili 8000 je manje bitno. Mislim da ste pristrasni.

  10. Ovaj srpski narod je poludeo, više ne zna šta hoće od smog sebe, ovom narodu ne treba niko drugi za njegovo uništenje do sami srbi.

  11. Vaši sagovornici nisu nikakvi „eksperti za religiju“, razumeju pravoslavlje kao ovdašnji ljudi što poznaju religijske obrede Čiroki indijanaca. Ustvari, ova dvojica su baš to..

  12. A to da li će CNN da nas nauči kako Srbi vrše etničko čišćenje a ovi drugi ne- pa to je davno prošlo vreme. Ne budite reminiscencija tih gluposti, mislim da vam ne priliči.

  13. I ja se pitam gde ja živim. Srpske žrtve ne postoje. Postoje samo Srbi ubice. Izgleda da je u Bosni postojala samo jedna vojska i nenaoružan muslimanski narod. Zal u ovoj pričinešto ne odgovara. Ali nisu mi problem naši neprijatelji već Srbi koji ma je malo 3 ubijanja Srba za 100 godina.

  14. Potpuno isto što je objavila Ruska pravoslavna crkva pre mesec dana – politika i samo politika, i to ona najgora, utemeljena na lažima, mitovima, nasilju i paralelnim svetovima. Hrišćanstva tu nema ni u tragovima. Export-import ruske nacionalističke jeresi uspešno izvršen preko Nikolaja i Justina, Porfirije samo nastavlja gde su ovi stali.

  15. Za one koji ne znaju definiciju genocida:

    (a) Ubijanje pripadnika grupe (određenog naroda);
    (b) Uzrokovanje teških tjelesnih i mentalnih povreda pripadnicima grupe;
    (c) Namjerno podvrgavanje grupe takvim životnim uslovima koji prouzrokuju njeno potpuno ili djelimično uništenje;
    (d) Uspostavljajuči mjere s namjerom spriječavanja rađanja u okviru grupe;
    (e) Prinudno premještanje djece iz jedne u drugu grupu.

    Mislim da ipak jeste…, ili?

  16. Био сам на Васкешњој литургији и није се читала патријархова посланица . Ко се иоле разуме јасно му је да се губи јединство цркве. Дакле господо можете бити мирни бар што се врха тиче , са вама су у строју.
    Ми доле ћемо још да се боримо

  17. Ovaj Balša Božović koga su svi sa kojima se družio izbacili iz društva kao osobu nedostojnog čoveka priklonio se kolonizatorima koji su rasturili SFRJ i izvršili agresiju nad Srbijom i Srpskim narodom kao i ovaj Korać koga su isti doveli posle 5 oktobra da rasture SR Jugoslaviju.

  18. Овде јединини геноцид који видим је геноцид над ћирилицом.

  19. Христос васкрсе! Бог вас благословио браћо Срби. Даће Бог да се смени и ова власт. Ако је злочин у Сребреници геноцид онда се мора наћи нова реч за злочине од Косова до Јадовна. Мора се наћи и нова реч за лов на људе у Африци и Азији. И нова реч за истребљење Америчких Индијанаца.
    Бог вас благословио и срећан највећи хришћански празник, Ускрс.

  20. Veoma zlonamerno spominje Nedicevu vladu a ona je nametnuta od Nemaca u okupiranoj Srbiji sa nemackim vojnicima u Beogradu i hrvatskim ustašama u Zemunu, kao delu Beograda, u kojoj su Nemci streljali 100 Srba za jednog Nemca a istaše odvodile u logore.
    Balša Božović je Crnogorac iz Beograda a priča o Srebrnici predstavlajući se kao Srbin, inače je poznati lobista crnogoraca u politici

  21. U jednoj normalnoj drzavi nema mesta za politicke crkve. Sta se kod nas desava je da umesto da radimo za 2025 mi zivimo kao da smo u 1775

  22. @Nn, a kako mislis ti da ima pomirenja bez otstete? Znaci mozemo mi ubiti civile i bebe i posle samo da kazemo, ups zao nam je i sve da se vrati kako je bilo jel?

  23. Sada je na redu da uništite ugled SPC?
    Potpisnik ovog clanka huli i na samog Boga. Sramota.

  24. Svi ovi lobisti koji govore protivSPC i Srpskog naroda za to dobijaju debelu materijalnu nadoknadu.

  25. Sizoje je sve razvalio, pa sto ne bi i SPC s popovima sklonim da za lovu od Biblije naprave tabloid.

  26. Vi bas necete da objavite moje komentare a nazivate se opozicionim listom. Sta ima lose o predlogu da Porfirije ode i pokloni se zrtvama srpskih zlocina u Srebrenici. Je li to i vama u listu Danas nemoguca misija?

  27. Ти Кораћ лажеш а ти Бооожовићу млатиш. Ако се са нечим не слажете бирајте пристојније речи. Патријарх не може клечати и заборављати злочине над својим народом као што сте ви радили љубећи шапе Хрватима који су починили геноцид. Над ким Божовићи и Кораћу??. Ко сада пише лажну историју да су Срби извршили геноцид над Хрватима. Што се не огласите хероји. Ко бре вас слуша. Нико.!!!

  28. Dosta vise kako vas nije stid da stalno prigovarate o muslimanskim zrtvama,a gde su srpske.Razumem bio je zlocin nad muslimanima,ali da toliko omalovazavate nase zrtve stidite se.

  29. Po onoj narodnoj „prvo počisti svoje dvoriŝte“ Nijemci su trebali predložiti rezoluciju i u njoj pobrojati sve zločine i izvrŝioce u prvom i 2 sv. ratu pa da to UN rezolucijom o genocidu osude, pa tek onda kačati etiketu drugim’a. Problem je u tome ŝto će ovom rezolucijom usvoji li se izbrisati se stradanje viŝe od 3000 Srba u podrinju prije 11 jula 95, jer Hag za te zločine nije osudio nikoga, dok Srbi dobiŝe stotine godina robije zbog zločina u Srebrenici. Poslanice Srbskih patrijaraha pratim od 1982 i uvjek se u njima pominjalo neŝto aktuelno u tom trenutku.

  30. Obrazovan covek, posvetio se Veri, a dozvoljava sebi da ga jedan Vucic ili jedan Dodig, oba sa svojim „blizima“, „nagovaraju na Politicke igre, sto mu nikako ne pristaje, a verom i nedozvoljava. Politika jedne Drzave, NIKAKO neide sa Verom ! Politika je STVARNOST, a Vera je NEDOKAZANA i NEPOSTOJECA istina ma u kom ljudskom drustvu, dakle samo v e r o v a nj e ! Ali ko da veruje u nemoguce i u nepostojanstvo ? Dok je Drzava drustveno ustrojstvo postojanosti ! Dakle g, Porfirije, ne ulazi u kolo gde nesvira „tvoja“ muzika, t.j. gde ti mesto nije ! Ne izlazi svoju funkciju sramu pojedinaca i to kakvih, ni sam nisi siguran, jer „sutra“ ce istina o njima …

  31. Poslednji pravi patrijarh je bio Pavle svi ostali su sluge režima,a naročito ovaj poslednji.

  32. Ova zemlja je totalni haos. Istina, ova vlast je uzas uzasa. Ali zamislite zemlju (medij u zemlji) koja uzima za ozbiljno misljenje jednog petooktobarskog parazita i placenika Koraca, i jos gore, jednog Balse Bozovica?!?!?!?!?! Nema nam spasa…

  33. Kako se covjek u malo vremena promjeni. Dok je bio u ZGB prihvatljiv blag a sada postao pijun, ogrnut mantijom, svemocnog AV.

  34. Au, koliko mržnje prema sopstvenom narodu. Pa sa ovakvim stavom srbi sigurno nestaju u narednih par decenija

  35. Pitao je neko Fuada Muhića ko je kriv za taj rat. Nije bio siguran ko jeste, ali jeste da Milošević nije.

  36. ce sve da padne ko kula od karata kada Putin padne. To ce biti malo veci zemljotres , ovi na zapadu su zabrinuti posto sve su prilike da Rusija ce da otrese od zemlju a onda dok se situacija ne sredi najbolje nam je svima u sklonistima

  37. Juga prepuna zločina a satrapa isto, ko još pominje zločine od Slovenije do Makedonije , hteli rat po svaku cenu u ratu istina strada.

  38. Njegova Svetos Patrijah Porfilije ima pravo da u poslaniciiznese istinu o stradalom mucenickom srpskom narodu kroz sve vekove da nismo toliko stradali imali bi stanovnike priblizno koliko Turska. Koracu mogao bi da odkoracac u lijepu vasu domovinu . Sta ti mislis da smo mi maloumni narod da ne znamo istoriju.

  39. Какве све барабе, у антисрпском гласилу, нападају СПЦ.

  40. Sram bilo list Danas kad pise sta misli jedan propali psiholig i kvazipolitičar Korać. O tom drugom,necu ni ime da mu pisem. Znam da ovo necete objaviti.

  41. Još jednom da zamolim i ove vaše sagovornike da posreduju da se vrati 197 još nedostajućih srpskih glava iz Podrinja odsečenih 1992-1995, pa nek donose kakve god hoće rezolucije. Veliko hvala.

  42. Ko da čitam hrvatske novine ili one iz sarajeva
    Upamet se SRBI …..

  43. Pa koga će da brani SPC nego svoj narod,jel tebi Korać krivo što je tvoja politička karijera propala?Uostalom istina je da su na ovim prostorima Srbi najviše stradali

  44. Kiki, da li si mislio na Srpske žrtve pobijene u selima oko Srebrenice gde su muslimani pobili svakog ko je još bio živ i tako pustošeći cela sela. Ne zaboravi da u zločinu koji su počinili Srbi pstali su i žene i deca čime tačka pod a. otpada. Preseljenje i deportacoja, ako se uzima kao pojam genocida onda bi Hrvati bili broj jedan kao genocidan narod jer oni su to planirali i sproveli i to sve uz pomoć zapadnih saveznika. Noko ne spori da se desio zločon čak su predsednici Srbije išli na poklonjenje Srebreničkim žrtvama, a sada sve vas borce za istinu pravdu i pomirenje pitam da li iko od muslimana ili od zapadnih demokrata pomenu Srpske žrtve u selima oko Srebrenice i da li je iko uputio izvinjenje ili došao da se pokloni Srpskim žrtvama. Nervira me pogled konja sa oglavinom.

  45. Posle PAVLA je nastupio raspad SPC … Lično ne priznajem nikoga posle PAVLA

  46. Nekad su se nacije pretežno proizvodile u komunističkim centralnim komitetima, a sad i u UN.

  47. Vidjecete vi jednoga Dana da li je Porfirije zloupotrebio ili ste vi zloupotrebili. Svi ce prije ili kasnije kod Boga na istinu.

  48. Svima onima, a pre svega „nezavisnom“ i „peofesionalnom“ „Danasu“, postavljam pitanje KAKO VAS NIJE SRAMOTA?!Da nije bilo SPC kroz istoriju ne bi hilo ni Srba ni Srbije. Što ne napadate papu kada se u svojim govorima osvrće na sva moguća svetska dešavanja, a to malo pa malo čini. Govori o Ukrajini, Izraelu, Palestini, ekonomiji. Ne me smeta vama tzv mešanje crkve u svakodnevna dešavanja, vama smeta SPC.

  49. U članku piše „…bez kajanja…“. Da li to autor članka direktno optužuje patrijarha imenom i prezimenom da je on direktno učinio neki zločin pa treba da se pokaje. Ovo je čudovišan bezobrazluk jer da je počinio zločin bio bi osuđen a valjda ne bi bio ni patrijarh.

  50. Било би добро да се не играмо државом и народом…да не будемо опозиција сами себи. У Србији имамо и „патриоте“ и аутошовинисте који добро зарађују на својим убеђењима.

  51. onda je bilo na hiljade genocida, sa svih strana. Ili ipak nije?

  52. SVE sto je receno u poslanici je istina. Da li ivakvim tekstom zelite sami sebe da ukinete? Birajte sagovornike i ne vredjajte ljude koji govore istinu

  53. Jedan je bio patrijarh Pavle: „Budimo ljudi iako smo Srbi“. Sadaŝnje crkvene vođe izgleda slabo pamte pa sebe doživljavaju kao politiĉke komentatore. Ili su sada crkva i država, protivno Ustavu, srasle kao prst i nokat.?

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Ana Ćurčin, muzičarka

Danas predstavlja pokušaj objektivnosti i relavantnosti prema nekakvoj istini koja bi trebalo da bude jedna vodilja kada je žurnalistika u pitanju.