Portparol POKS: Grupa funkcionera raspisala lažnu izbornu skupštinu 1POKS: Logo

Portparol Pokreta obnove kraljevine Srbije (POKS) Miloš Parandilović izjavio je danas da je grupa funkcionera POKS pokušala da izvrši puč tako što je u četvrtak održala privatni sastanak i taj događaj proglasila sednicom Predsedništva nakon koje je objavljeno da Žika Gojković više nije predsednik POKS.

Parandilović je istakao da po Statutu POKS Izbornu skupštinu stranke može da zakaže samo predsednik stranke ili zamenik predsednika, a ne „privatna družina koja obmanjuje javnost i donosi odluke koje su pravno i moralno nevažeće“.

On je rekao da POKS ostavlja javnosti da sama zaključi zašto su određeni funkcioneri tog pokreta „udarili na svoju stranku u trenutku njenog najvećeg rejtinga“ i zašto vode „kampanju sa Vojislavom Šešeljem i Marinikom Tepić poturajići lažne informacije“.

Parandilović je naveo da će POKS u najkraćem roku obavestiti javnost o datumu održavanja Izborne skuštine.

U četvrtak uveče Pokret obnove kraljevine Srbije (POKS) saopštio je da je Predsedništvo POKS jednoglasno odlučilo da Žika Gojković nije više predsednik tog pokreta zaključno sa 15. oktobrom nakon što mu je istekao četvorogodišnji mandat i da je kraj mandata konstatovan i zameniku predsednika i svim potpredsednicima POKS.

Navedeno je i da je Predsedništvo POKS Izbornu skupštinu zakazalo za 15. januar 2022. godine, uz naglasak da će na toj skupštini biti izabrano novo rukovodstvo stranke, predsednik, zamenik predsednika, potpredsednici i članovi Predsedništva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari