Poruka građanima Srbije predsednika Francuske Emanuela Makrona

  1. Poseta francuskog predsednika Makrona Beogradu može se tumačiti kao dodatno jačanje bilateralnih odnosa i potvrda strateškog partnerstva između Srbije i Francuske. E, sada pitanje je koliko to smeta našoj opoziciji 🙂

  2. K’o kiša oko Kragujevca, tj. pošten tekst kao što je pošten najstariji zanat na svetu.
    Palamuđenje ni o čemu a o nuklearnom otpadu ni pomisli?!

  3. Dirljiva poruka ali za lakoverne. Obratiti pažnju na tekst u delu opisivanja rata u Ukrajini. Odatle se može izvesti zaključak „Možete biti suvereni ali malo morgen.

  4. Hvala g. Makronu na tako iskrenim željama pred njegov sastanak sa „populistom, demagogom i ekstremom”.

  5. Smatraću Francusku prijateljskom državom od onog momenta kada povuklu priznanje nezavisnosti južne srpske pokrajne Kosmeta.

  6. Sve su ovo lepe reči i kurtoazija i ništa više, pa Francuska je glasala da su Srbi genocidan narod, dovoljno.

  7. Poručio je svašta,ali u biti ništa. Ukratko,kupujte našu volju opremu, naše tvrtke neka dobivaju vrijedne građevinske ugovore, još ako bude i odlagalište nuklearnog otpada,super. U tom slučaju,mi vas volimo,ali vi to nećete osjetiti

  8. Poruka građana Srbije Makronu: „Idi kući, ne trebaju nam takvi posetioci“

  9. Koliko dugo će on biti zadržan na ulasku u Srbiju? Lepo nam je objasnio da dolazi po nove poslove za svoju zemlju i da nam uvali nuklearni otpad

  10. Ko je sledeći koji će nas ubedjivati da je kopanje litijuma za Srbiju nešto najbolje što nas može zadesiti?

  11. 1) da li Francuska povlači priznanje Kosova? (NE)
    2) da li zatvara ambasadu u Prištini? (NE)
    3) da li se zatvara ambasada Kosova u Parizu? (NE)
    4) Da li Francuska podržava ulazak Kosova u UN, Unesco i Interpol (DA)

    Merci beaucoup!

  12. Vučić objavio oglas o rasprodaji Srbije i velike evropske “ demokrate“ navalile na vašar. Makron bi da nam “ uvali“ skladištenje otpada od mini nuklearki. Tek samo da se nadoveže na otpad od kopanja litijuma. Hoće li narod navaliti u suprotnom pravcu -pre nego navale i ostale eu “ demokrate“ ???

  13. Farsa propadajuce ideje EU!
    Narod Srbije moze samo pogrebni venac da stavi na kraj dekadentne mocvare EU .Ta mocvara treba da se isusi i da tim plemenima omoguci revalitizaciju!

  14. Političarima koji diluju sa Vučićem a predstavljaju se kao „demokrate“ – nemam razloge da bilo šta verujem. Poruke Makrona me ne zanimaju. Jednako kao što francuskog predsednika ne zanimaju građani Srbije već isključivo – interesi.

  15. Kakva isprazna poruka, čovek došao da zavrne ruku i pokupuje po bagateli šta je ostalo od Srbije posle Kineza, Šolca i Amera. A za Srbe na Kosovu, evo pomoćićemo vam da ne nestanete do kraja godine nego tek iduće godine. Velikodušno, nema šta.

  16. Sve nam je jasno, ovog naseg nesrecnika znamo dobro,a Makron se pokazao na proslavi povodom 100 godina od zavrsetka prvog svetskog rata. Nista nama ne treba da objasnjavate.

  17. DALI JE SRBIJA ISPLATILA PERTLE KOJE SMO DUGOVALI. FRANCUZIMA U PRVOM SVETSKOM RATU

  18. Nema tog poverenja u zajedničku budućnost, kako kažete, bombardovali ste nas, uzeli Kosovo, sad hoćete naš litijum, tapšete nas po ramenu kao budale, ali to neće proći. Demagogija i velike reči, nismo ušli u EU, a tek ne bismo kao zagadjeni jer to nije po standardima EU, zato manite se gluposti, au revoir.

  19. Makaronu jedan, bolje da si ostao u Francuskoj. Vidiš da ti se zemlja raspada, a ti, umesto da probaš da spasiš šta se spasiti može, ti se zevzečiš po Srbiji.
    Živeće ovaj narod (Srbi) i bez tebe, i tebi sličnih, samo, nemoj više – da „pomažeš“.

  20. Posebno istaci recenicu o kulturi i istoriji. Videsmo kulturu, istoriju i umetnost na otvaranju IO. To ne zelimo u nasoj zemlji.

  21. Nisi trebao da dolaziš, imaš posla sa šefom organizovanog kriminala i diktatorom koji uništava ovu zemlju i narod.

  22. Sa autoritarnim vodjom pričati o demokratiji je besmisleno.
    Takodje nam smeta i razgovor o „kritičnim sirovinama“ jer gradjani Srbije ne žele da se u Srbiji iskopava litijum.

  23. Oni su priznali Kosovo, za njih smo genocidan narod i oni su nas bombardovali. Indirektno Vucica vide kao populisti, demagoga i lopinu, moguceg kasapinu Balkana. No nista ne moze narusiti medusobno uvazavanje, poverenje i iskrenu ljubav iz Prvog svetskog rata i bliskost naseg Predsednika i Makrona.

  24. Povucite priznanje kosova i platite odštetu za bombardovanje a posle toga napišite zahtev za ulazak u zemlju

  25. Počela rasprodaja Srbije isto kao što SNS sve prodade u Prokuplju što je ostalo da se proda.Samo pare ,pare ih interesuju,žuti su bili mala deca za njih.

  26. „perspektiva pristupanja Evropskoj uniji ne privlači onoliko koliko bi trebalo“ zahvaljujuci tvom avav prijatelju I srpskom polusvetu.

  27. ako nas prime u eu, selim se iz srbije, ako ne budem imao sredstava za to – znajte da me se zivog necete dokopati

  28. Jednakost, bratstvo, solidarnost. Predsednik Makron je ovom posetom agresivnom diktatoru bacio pod noge principe pete republike.

  29. “ Mogucnost Srba da zive na Kosovu uz postovanje zakona itd………“ bla.
    ……. , ,bla

  30. Obigravaju oko Srbije. Vode računa da lokalni vazali rade svoj deo posla. Jedan hoće da nas pretvori u nuklearnu deponiju, drugi hoće da nas pretvori u rudarsku koloniju. Svi nam samo dobro žele!

  31. Kada sam video naslov ponadao sam se da se izvinio zbog nametanja Šolc-Makronovog plana i inicijative za rezoluciju o genocidu u Srebrenici čime se deklarisao kao neprijatelj Srbije.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.