Poruka o nemešanju za smirivanje javnosti

*Zvanični Beograd ne podržava ali i ne želi da utiče na promenu odluke vrha RS, saopšteno nakon sastanka u Predsedništvu Srbije *Premijer zaštitio sebe od sumnji da podržava Dodika, tvrde diplomatski izvori Danasa
Vučić i Nikolić nisu podržali ali ni odgovorili Dodika od referenduma o Danu RS

Ostavite komentar


  1. Oduvek sam se pitao zašto Bošnjacima smeta 9. januar. nije valjda zbog toga što se tada slavi sv Stefan prvomučenik inače i moja krsna slava. Kada bi na pojedinim portalima čestitao taj praznik R. Srpskoj obavezno bi ga brisali. A isti ti portali su sa kurizivom objavljivali sa kurizivom čak moje čestitke za kurban i ramazanski bajram. Taj praznik je nastao kao odraz negodovanja srpskog naroda na separaciju BiH od SFRJ. 1992. godine dakle i pre dana nezavisnosti BiH. Građanski rat bi da proglase okupacijom, R. Srpsku bi hteli da proglase genocidnom tvorevinom i ako je osnovana i pre BiH i pre događanja u Srebrenici. I onda mi je postalo jasno da bi Bošnjaci hteli da zločin u Srebrenici bude kamen međaš BiH državnosti. Da R. Srpska bude večito genocedna tvorevina i da su Srbi i Srbija okupatori. A svi se pozivaju na Dejton.

  2. Problem Dana RS je njegov nesekularni i izraziro srpski karakter. Dan RS nije samo republički praznik, već i krsna slava, koja se tako i proslavlja. Uvijek se organizuju vjerski obredi i lomi se kolač. Siguran sam da bi i Srbima smetalo kada bi se na državni praznik pravio namaz i sasvim sigurno ni jedan političar u tome ne bi učestvova, niti bi Srbi mogli osjetiti bilo koju povezanost sa praznikom. Dodik i klika vječito insistiraju kako je RS dom za sve narode, a konstantno se rade ovakve stvari koje ne mogu voditi ničemu osim podijelama.
    eni kao Srbinu iz RS smeta to što se na svakom prazniku republike, opštine ili institucije zovu episkopi i lome kolači.
    Što se referenduma tiče, radi se o prevelikoj konfrontaciji zarad male dobiti. Da li će Dan biti u petak ili srijedu nema ama baš nikakav širi značaj osim da demonstriraju političku moć Dodika, koja je ionako bazirana na stalnoj konfrontaciji sa Sarajevom i obratno.

  3. Sta to Dodik hoce da slavi a Vucic nece da se mesa?Ratni projekat stvaranja RS bez nesrba?RS kao kompenzaciju gubitka Pokrajine?
    Koji su to bili ciljevi bosanskih Srba pod Milosevicem i Karadjicem?1/Teritorijalno razgranicenje srpskog od druga dva naroda,2/izdvajanja entiteta bosanskih Srba i njihovo prikljucenje matici.Ti ciljevi su morali biti ostvareni milom ili silom.Obzirom da to nije bilo moguce mirnim putem,preslo se na silu(masovnim zlocinima i etnickim ciscenjem.)
    Koji su to danas ciljevi Dodika,Vucica i Nikolica(i politickog vrha Srbije.) TO ISTO SAMO MIRNIM PUTEM.

Ostavite komentar


Politika

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Danica Vučenić, novinarka

Danas volim jer je nepoverljiv prema političarima i preispituje i sumnja u svaku informaciju.