Poseta Ališe Kerns Kosovu nije najavljena u medijima zbog pretnji iz Srbije 1foto: Printscreen/YouTube/Caabu

Poslanica u parlamentu Velike Britanije Ališa Kerns danas boravi na Kosovu, ali zbog pretnji iz Srbije njena poseta nije najavljena u medijima, piše prištinski Koha.net.

Nju je jutros, prema tom portalu, primila predsednica Kosova Vjosa Osmani, ali njen kabinet niti je najavio, niti je dostavio saopštenje medijima o tom susretu.

Izvori su za portal kazali da, iz bezbednosnih razloga, poseta nije najavljivana u medijima.

Poseta Kerns Kosovu najavljena je jutros, saopštenjem iz Skupštine Kosova, povodom njenog sastanka sa predsednikom Skupštine Gljaukom Konjufcom.

Skupština je dva sata nakon prvog saopštenja medijima prosledila drugo, u kome se navodi da je sastanak sa Konjufcom odložen na neodređeno vreme, bez navođenja razloga.

Kasnije je u pismenom odgovoru medijima šef kabineta predsednika Konjufce Iljir Kerčeli potvrdio da su bezbednosne institucije zamolile da se ne objavljuju detalji sastanka.

„Imamo preporuke bezbednosnih institucija, tako da vreme i datum sastanka između predsednika (Konjufce) i poslanice Kerns ne bi trebalo da budu objavljeni do neke druge prilike“, rekao je Kerčeli.

Britanska poslanica Ališa Kerns, koja je i predsednica parlamentarne komisije za bezbednost u Britanskom parlamentu, u julu ove godine podigla je uzbunu u javnosti izjavom da se iz Srbije na Kosovo švercuje oružje i da se čuva u srpskim crkvama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari