ZDRAVA SRBIJA POSTALA PARLAMENTARNA STRANKAfoto (BETAPHOTO/Zdrava Srbija)

Stranka Zdrava Srbija (ZS) saopštila je danas da joj je pristupila poslanica Srpske narodne partije (SNP) Lidija Šarac jer je tu „prepoznala zajedničke vrednosti za koje se i ona bori“, tako da će ZS od sada imati četiri poslanika u parlamentu.

Predsednik ZS Milan Stamatović naveo je u saopštenju da će Lidija Šarac biti jedna od ključnih figura koja će doprineti daljem razvoju te partije, zato što su „njena strastvena posvećenost zajednici i sposobnost da inspiriše druge ono što nam je potrebno u zajedničkoj borbi za snažniju, zdraviju i pravedniju Srbiju“.

Lidija Šarac, prema zvaničnoj biografiji, rođena je 1958. godine, u Bajinoj Basti, gde i živi i radi. Diplomirala je i specijalizirala je neuropsihijatriju na Medicinskom fakultetu, u Beogradu, a zaposlena je u Domu zdravlja “Evelina Haverfild” u Bajinoj Basti. Majka je dvoje odrasle dece.

Ko je poslanica koja je iz SNP Nenada Popovića prešla u Stamatovićevu Zdravu Srbiju? 1
Foto: SNP/zvanična foto

Osnivač je Udruženja građana „Emanuil“ i bavi se humanitarnim radom, koji obuhvata decu sa posebnim potrebama i njihove porodice, kao i oblasti vršnjačkog nasilja i nasilja u porodici.

Od 2016. godine bila je član je Srpske narodne partije i član Izvršnog odbora, navodi se na sajtu SNP Nenada Popovića.

Prema podacima sa sajta Narodne skupštine, Šarac je već bila pristupila šestočlanoj poslaničkoj grupi Zdrava Srbija – Ruska stranka – Ujedinjena seljačka stranka.

U toj grupi su još poslanici Miloljub Albijanić (Zdrava Srbija), Radomir Bojović (Zdrava Srbija), Slobodan Nikolić (Ruska stranka), Milija Miletić (Srpska napredna stranka) i Ivana Stamatović (Zdrava Srbija).

SNP odlaskom Lidije Šarac, sada ima samo jednog poslanika – Jovana Palalića. Zdrava Srbija i SNP su stranke koje su na izbore u decembru 2023. izašle na listi Aleksandra Vučića „Srbija ne sme da stane“, dok je Ruska stranka izašla kao manjinska.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari