Poslanici danas biraju predsednika Skupštine 1Foto: Beta/Milan Obradović

Poslanici Skupštine Srbije danas će nastaviti konstitutivnu sednicu koju su započeli 3. avgusta 2020. godine i na kojoj su im do sada samo verifikovani mandati.

Na današnjoj sednici poslanici bi trebalo da razmotre preostale četiri tačke dnevnog reda, a to su Izbor predsednika Narodne skupštine, izbor potpredsednika, imenovanje generalnog sekretara Narodne skupštine i izbor članova radnih tela.

Kako je u utorak uveče najavio Aleksandar Vučić, predsednik Srpske napredne stranke koja u ovom sazivu ima apsolutnu većinu, za predsednika Skupštine Srbije biće predložen lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić.

Poslanici bi posle konstitutivne sednice trebalo da donesu izmene zakona o Vladi i ministarstvima, s obzirom na to da je najavljeno osnivanje dva nova ministarstva, a potom će na posebnoj sednici mandatarka za sastav nove Vlade Ana Brnabić poslanicima izneti svoj ekspoze i predlog sastava svog kabineta.

Rok za izbor nove Vlade Srbije po zakonu ističe 90 dana posle potvrđivanja mandata narodnih poslanika, što je u ovom slučaju 1. novembar 2020. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari