Poslanici DS-a zahtevaju susret sa uhapšenim pristalicama protesta 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Poslanici Demokratske stranke (DS) u Skupštini Srbije Balša Božović, Maja Videnović i Aleksandra Jerkov zatražili su danas susret sa uhapšenim organizatorima i pristalicama protesta, saopštila je ta stranka.

Oni su uputili hitan dopis direktoru Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejanu Careviću u kom traže da im se dozvoli ulaz u KPZ Padinska skela kako bi se susreli sa mladim ljudima koji su privedeni danas i po hitnom postupku osudjeni, kako je navedeno u saopštenju „na drakonske kazne zatvora zbog ulaska u zgradu RTS-a“.

„Ukoliko se ovim poslanicima koji su članovi skupštinskih odbora nadležnih za unutrašnje poslove i ljudska prava, ne odobri ulazak u KPZ Padinska skela, oni će svakako otići tamo i zahtevati da uđu i posete organizatore i pristalice protesta Jedan od pet miliona“, navodi se u saopštenju DS.

Ocenjeno je da „režim Aleksandra Vučića ne bira sredstva za obračunavanje sa političkim protivnicima, a da su mu najlakša meta oni koji su najranjiviji – mladi ljudi od 18 do 28 godina koji su se usudili da im se suprotstave i dovoljno hrabri da svoj stav javno iskažu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari