Poslanici o amandmanima, Brnabić krši poslovnik diskusijom sa mesta predsedavajuće 1Foto FoNet Aleksandar Barda

Narodni poslanici završili su raspravu o amandmanima na rebalans budžeta i prešli na amandmane na Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom.

Predsednica skupštine Ana Brnabić nastavila je da sa mesta predsedavajuće mimo poslovnika diskutuje, pa je tako ukoliko se niko ne javi za reč komentarisala da poslanici ne žele da govore, a ukoliko se jave govorila da se oni javljaju kao i prethodnih dana kako bi „govorili o čemu god hoće“.

Poslanik Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović pitao je zašto se vlast plaši rasprave o litijumu i zašto predsednik Srbije neće da dođe i da prisustvuje sednici.

Brnabić mu je odgovorila da je ponovo diskutovao i time trošio vreme, pa će ona morati da organizuje raspravu o litijumu u redovnom roku, da će Aleksandar Vučić tada možda doći, ali nije rekla kada će se to desiti.

Brnabić je nastavila da komentariše svaki amandman na koji nije bilo diskusije.

„Čudom ne mogu da se načudim kako niste odustali u četvrtak i petak nego sad kad smo rekli da neće biti sednice o litijumu svi ste odustali“, rekla je predsednica.

Na ukazivanje da je povredila poslovnik, Brnabić je rekla da ona ima pravo da komentariše govore i da objašnjava građanima šta se dešava, da je to njen posao.

Član 100 Poslovnika glasi da predsednik Narodne skupštine, kada predsedava sednici Narodne skupštine, ako želi da učestvuje u pretresu, prepušta predsedavanje jednom od potpredsednika .

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari